Shownotes De Dataloog (29 januari 2020)

Datanieuws mede mogelijk gemaakt door Computable

Dit artikel delen:
Openingsvenster De Dataloog, 29 jan. 2020

Computable is mediapartner van de podcast De Dataloog. Eens in de vier weken schuiven wij aan tafel aan om te praten over de laatste data-ontwikkelingen op het vlak van cloud computing, security en innovatie. In deze uitzending berichten over Amsterdam als populairste datacenterlocatie. Cubonacci dat toetreedt tot het Nvidia Inception Program, deelname aan de Europese cloud, het oplossen van wiskundesommen met deep learning, nieuws rondom datalekken, een blockchaindiscussie en de eventkalender voor februari 2020.


Goed nieuws uit Nederland

Cloudnieuws

 • Hostingsector omarmt Europese cloud
  De Nederlandse online sector heeft interesse in deelname aan een Europese data-infrastructuur. De Dutch Hosting Provider Association (DHPA), die een aantal vooraanstaande Nederlandse datacenters, hosters en service providers verenigt, schaart zich achter het Europese Gaia-X-initiatief. (Computable.nl)

Academisch nieuws

Securitynieuws

 • Kwart Europese datalekmeldingen komt uit Nederland
  Sinds de invoering van de GDPR op 25 mei 2018 zijn er in Europa meer dan 160.000 meldingen van datalekken gedaan. Maar liefst een kwart daarvan komt uit Nederland! Dit blijkt uit de DLA Piper GDPR Data Breach Survey 2020. (DLAPiper.com)
 • Microsoft-database lekte 250 miljoen bestanden
  Een database van 250 miljoen bestanden met gesprekken tussen Microsoft-medewerkers en klanten stond een maand lang open en bloot op internet. De bestanden bevatten persoonsgebonden informatie zoals e-mailadressen en ip-adressen. (Computable.nl)

Overig nieuws

Meetup en congressen

 • Neo4j GraphTour Amsterdam 2020
  Gedurende de hele dag vinden er op 4 februari 2020 allerlei sessies plaats over hoe Graph-technologie de moderne enterprise kan transformeren. Zo zijn er sessies over hoe je innovatief kan zijn met Graph, responsible aritificial intelligence en Graphs voor artificial intelligence en machine learning. De Neo4j GraphTour Amsterdam 2020 vindt plaats in het Compagnietheater in Amsterdam. (Neo4j.com)
 • Azure.Thursday - February 2020
  Op donderdagavond 6 februari 2020 geven Rob van Geloven (Living on the IoT Edge), Aliaksandr Huzen (IoT Reference Architecture on Azure) en Edwin van Wijk (Building IoT Edge solutions) alle drie een talk over IoT gekoppeld aan de Azure-cloud. Aanwezig zijn bij dit gratis event in Utrecht bij XPRTZ wordt lastig, de gastenlijst is vol en er wordt met een wachtlijst gewerkt. (Meetup.com)
 • Data & Analytics in Silicon Veghel
  Op donderdag 20 februari 2020 draait alles om data analytics in Silicon Veghel. Voor dit event zijn twee experts van Jumbo en Vanderlande Industries uitgenodigd om te vertellen over hoe zij data analytics hebben toegepast in hun organisaties. (Meetup.com)

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2814 6.80
3 Jack Jansonius 305 6.80
4 Reza Sarshar 1436 6.75
5 Will Moonen 366 6.73
6 P.J Westerhof LL.M MIM 430 6.69
7 Pa Va Ke 1574 6.66

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-21T14:22:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.