TaHoma van Somfy: Je hele huis onder controle

Somfy TaHoma

Wil jij ook met je smartphone of tablet eenvoudig je gordijnen, zonnescherm, rolluiken, garagedeur, verwarming, beveiliging en verlichting bedienen? Zelfs op kilometers afstand? Het draadloze bedieningssysteem TaHoma van Somfy maakt huisautomatisering mogelijk. Op deze manier kun je de aanwezigheid in de woning simuleren door diverse elementen te automatiseren en houd je dieven buiten de deur.

De TaHoma kan onopvallend worden gemonteerd in de meterkast. Je hebt alleen de TaHoma en de app op je smartphone of tablet nodig om verschillende onderdelen van je woninginrichting, zowel binnen als buiten, geavanceerd te bedienen. Afstandsbediening of bekabeling zijn niet nodig.

Wat kun je met TaHoma huisautomatisering?

De tijd ligt nog niet eens zo ver achter ons dat we alles met de hand deden: zonnescherm intrekken, rolluiken laten zakken, de garagedeur openen en wat al niet. Toen kwam Somfy met de elektrische aandrijving voor deze voorzieningen. Eerst via een simpele wandschakelaar, later gevolgd door radiografische techniek (RTS) met de afstandsbediening. Technologie is inmiddels onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Het comfort van klimaatregeling in de auto, mobiel internetten, interactieve televisie, het past allemaal in ons leefpatroon.

Een belangrijke stap voorwaarts is de ontwikkeling van io-homecontrol, dat is de radiografische techniek die het mogelijk maakt te ‘communiceren’ met verschillende comfortproducten in je huis volgens het 2-weg principe: je geeft met een druk op de knop een signaal naar bijvoorbeeld een zonnescherm. De afstandsbediening laat meteen het resultaat van je opdracht zien of horen.


Somfy en partners

Samen met verschillende partners zoals Velux, Honeywell, Niko en KFV wordt het assortiment producten wat in huis op afstand bediend kan worden steeds verder uitgebreid. De technologie io-homecontrol is het gezamelijk protocol wat werkt op dezelfde golffrequentie maar waar elke producent haar eigen productlijn op kan afstemmen.

Maar Somfy gaat nog een stap verder. Het is nu zelfs mogelijk dat je het hele huis kunt controleren, waar ter wereld je ook bent. Aan het strand of op uw vakantieadres. In je favoriete restaurant of op de boot. Je communiceert simpelweg met jouw huis door middel van uw smartphone, tablet of laptop. Wil je bijvoorbeeld iemand toegang geven tot de garage maar je bent niet thuis? Vanaf je smartphone is dit zo in werking gezet. En het aardige is: het vergt slechts de investering van één simpel kastje, de Tahoma. Die maakt het draadloos communiceren met je en jouw comfortabele woning voortaan uiterst eenvoudig via internet.

De toekomst met Home Motion

En zo wordt je huis steeds meer het huis van de toekomst. Home Motion by Somfy maakt de digitale communicatie mogelijk tussen jou en jouw huis. Onafhankelijk van weersomstandigheden, tijd, plaats en van welke producten ook in huis. Het later toevoegen van nieuwe producten en functionaliteiten aan het systeem is bijna kinderspel geworden. Voor jou betekent dit vrijheid van bedienen en toch altijd de controle behouden waar je ook bent.

Somfy Nederland introduceert TaHoma

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-12-05T11:16:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.