Wie doen al mee?

Viafrica realiseert haar activiteiten mede dankzij samenwerking met het bedrijfsleven. Deze partners nemen belangrijke aspecten van de bedrijfsvoering van de organisatie voor hun rekening. Daardoor kan Viafrica de beschikbare middelen effectiever en efficiënter inzetten in de ict-projecten op Afrikaanse scholen.

De Nederlandse organisatie Viafrica heeft vanuit haar vestigingen in Tanzania en Kenia inmiddels op enkele honderden scholen in het voortgezet onderwijs computerlokalen ingericht. Ook beheer, onderhoud, support, langdurige begeleiding van de scholen en toegang tot digitaal onderwijsmateriaal maken onderdeel uit van deze projecten. Computable steunt dit initiatief.

Hieronder volgt een selectie van bedrijven die het werk van Viafrica ondersteunen. Klik op de logo´s voor meer informatie. Accenture, All-in Logistics, Brunel Nederland, Durabilit, Exact Software, IT-Staffing, Site4U, SiSo Computers, TMCR, TNO, TOPdesk en TU Delft.

Accenture

Adviesbureau Accenture richt zich op consulting, technology services en outsourcing. Accenture telt wereldwijd ruim 200.000 medewerkers, waarvan 2.400 in Nederland. De organisatie begeleidt klanten in meer dan 120 landen om high performance organisaties te worden. Accenture ondersteunt Viafrica via haar MVO-programma ´Skills to succeed´ met kennis en financiële middelen. In 2011 won Accenture de Computable-award voor meest maatschappelijk verantwoorde ICT-onderneming van het jaar.

Accenture Nederland
Postbus 75797
1070 AT Amsterdam
T: 020-4938383

All-in Logistics

All-in Logistics richt zich op het beheren van wereldwijde logistieke processen en logistiek-gerelateerde administratie voor high-tech bedrijven. Het bedrijf doet dit door het leveren van logistieke IT-oplossingen op gebieden als value-added transport, forwarding services, logistiek en fiscale, logistiek-gerelateerde administratie. All-In Logistics ondersteunt Viafrica sinds 2003. Directeur Brennus van der Klaauw: 'We ondersteunen de projecten van Viafrica omdat we de aanpak zeer doeltreffend vinden. De terugkoppeling, de reisverslagen en de foto's over de geslaagde projecten spreken ons zeer aan. Wij zien het resultaat! Geen overbodige kosten, geen onduidelijke partijen als onderdeel van het proces en vooral langdurige 'controle' op gebruik en met name juist gebruik van de aangeboden producten en diensten van Viafrica aan de scholen. All-in Logistics is zeer verheugd dat zij een klein steentje kan en mag bijdragen aan het succes van de Viafrica-projecten.'

All-in Logistics
BellSingel 11
1119 NT Schiphol-Rijk
T: (020) 31 68 600
F: (020) 65 36 227
info@allin.nl

Brunel

Brunel is een wereldwijd zakelijk dienstverlener gespecialiseerd in projectmanagement, detachering en consultancy. De onderneming is onder andere actief in de ict. Het MVO-beleid krijgt onder meer invulling via de Brunel Foundation, een zelfstandige, onafhankelijke stichting die de maatschappelijke betrokkenheid van Brunel Nederland en haar medewerkers vorm geeft. Brunel ondersteunt Viafrica, 'omdat zij in haar activiteiten en projectkeuzes uitgaat van zelfredzaamheid, ondernemerschap en ontwikkeling. Waardes die ook in de bedrijfscultuur van Brunel belangrijk zijn'.

Brunel Nederland
John M. Keynesplein 33
1066 EP Amsterdam
Postbus 9081
1006 AB Amsterdam
T (020) 312 50 00
F (020) 312 50 99
foundation@brunel.net

Durabilit

is aanbieder van producten en diensten die de kosten van de netwerkinfrastructuur omlaag brengen. Durabilit ondersteunt de missie van Viafrica door middel van het leveren van netwerkapparatuur. Ook levert het bedrijf adequate support door het ter beschikking stellen van technische expertise en troubleshooting. Het inzetten van refurbished netwerkapparatuur  draagt tevens bij aan minder afval.

Durabilit
Klokkenbergweg 37
1101 AK
Amsterdam Zuidoost
T: (020) 506 2010
F: (020) 411 3706
info@durabilit.eu

Exact Software

Exact maakt bedrijfssoftware voor boekhouding, Human Resource Management, Customer Relationship Management, e-business en Enterprise Resource Planning. Exact Online ondersteunt Viafrica met een online boekhoudprogramma zodat vanuit Nederland en Tanzania de administratie kan worden bijgehouden via internet. Exact Online wil hiermee de samenwerking tussen de verschillende onderdelen van de stichting en het ontwikkelingswerk ondersteunen.

Exact Software Nederland
Molengraaffsingel 33
2629 JD Delft
T (015)  711 51 00
F (015)  711 51 10
info.nl@exact.com

IT-Staffing

De IT-Staffing Groep is één van de grootste IT-detacheerders van Nederland. In de IT-Staffing Groep werken meerdere ISO-gecertificeerde detacheringbedrijven samen, ieder met hun eigen specialisme, ervaring en identiteit. Met deze zeven werkmaatschappijen bedient de IT-Staffing Groep een groot scala van bedrijven en non-profit organisaties.  De aanpak van de IT-Staffing Groep kenmerkt zich door transparantie, korte lijnen en klantbetrokkenheid.

IT-Staffing ondersteunt Viafrica sinds 2007 bij het detacheren van ict'ers voor uitzending naar de servicecentra in Afrika, en betaalt tevens de reis- en verblijfkosten van deze ict'ers. In 2008 stelde IT-Staffing de cd ‘Gekkenwerk' van Het Goede Doel beschikbaar via zijn website. Het publiek kon de cd gratis downloaden en een donatie overmaken aan stichting Viafrica. Daarnaast organiseerde het bedrijf in april 2009 een benefietconcert in Ahoy Rotterdam met Het Goede Doel. De opbrengst van dit concert ging naar Viafrica. 'Maatschappelijk verantwoord ondernemen past helemaal bij onze opvattingen en bedrijfsfilosofie en dat merken onze klanten en onze it-specialisten dagelijks', zegt directeur Wessel van Alphen. 'Door deze aanpak zien we een steeds grotere vraag ontstaan van klanten naar onze it-specialisten. IT-Staffing is al gedurende een lange tijd betrokken bij Stichting Viafrica en nu Computable deze actie in samenwerking met Viafrica heeft opgezet, is het logisch dat wij gingen participeren.'

IT-Staffing
Fultonbaan 6
3439 NE Nieuwegein
T (030) 600 11 00
F (030) 600 11 19
info@it-staffing.nl

Mitopics

Site4u

Service provider Site4U is onderdeel van Interactive Network Systems en is al ruim tien jaar actief in  webdesign, het bouwen van websites met content management systemen, programmeren, consultancy en trainingen. Site4U biedt een breed scala aan producten en diensten rondom de website, zoals domeinregistaties, webhosting, e-mail, dedicated servers, shared hosting en colocation. Site4U sponsort initiatieven in ontwikkelingslanden met een ict-component, en steunt daarom ook Viafrica door het aanbieden van gesponsorde hosting. Daarmee wil Site4U een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van ict in het onderwijs in Afrika.

Site4U - internet services
Costerweg 1-E
6702 AA Wageningen
T (0317) 428313
F (0317) 417224
support@site4u.nl

SiSo Computers

SiSo is al meer dan 15 jaar specialist en nationale marktleider op het gebied van migratie- en herplaatsingstrajecten voor overtollige of afgeschreven ict-apparatuur. Tot de opdrachtgevers behoren grote multinationals,  banken, bedrijven uit de industriële sector, system integrators en overheidsinstellingen. SiSo telt op dit moment 25 vaste medewerkers in Nederland en heeft vestigingen in Duitsland, Frankrijk en Spanje. De bedrijfsactiviteiten zijn ondergebracht in het serviceprogramma ICT-Life Cycle Management. Siso's uitgebreide dienstenpakket staat garant voor verwerking, verwijdering en vervanging van afgeschreven of overtollige apparatuur en biedt daarnaast de mogelijkheid tot het tonen van maatschappelijke betrokkenheid in de vorm van pc-donatieprojecten.

SiSo Computers
Industrieterrein Gooise kant
Versterkerstraat 4A
1322 AP Almere
T (036) 5464535
F (036) 5350897
info@siso.nl

TMCR

TMCR Systeembeheer en Advies is een eenvrouwszaak gespecialiseerd in open source oplossingen voor het MKB, non-profit organisaties en particulieren. TMC maakt websites, beheert netwerken en heeft onlangs bij een van haar klanten een succesvolle migratie naar Linux op de desktop gedaan. Verder kunt u bij TMCR terecht voor cursussen en workshops op het gebied van Linux en open source. Meer informatie vindt u op http://ww.tmcr.nl/ en http://www.linuxopdedesktop.nl/.

TMCR-eigenaar Chantal Rosmuller: 'Voor  Viafrica doe ik het beheer van de webserver. Ik ondersteun Viafrica omdat ik het belangrijk vind dat kennis voor iedereen bereikbaar is en daar hoort ook kennis over ICT bij.'

TMCR Systeembeheer en Advies
Postbus 96
6700AB Wageningen
T (0317) 769041
support@tmcr.nl

TNO

TNO levert als onafhankelijke onderzoeksorganisatie op basis van expertise en onderzoek een belangrijke bijdrage aan de concurrentiekracht van bedrijven en organisaties en aan de kwaliteit van de samenleving als geheel. De organisatie werkt voor overheden, het mkb, grote bedrijven, dienstverleners en maatschappelijke organisaties. TNO doneert vanaf zomer 2011 verspreid over de komende jaren 6000 afgeschreven werkplekken aan de Viafrica-campagne PC-donatie.

TNO
Schoemakerstraat 97 (Gebouw A)
2628 VK Delft
T 088 866 00 00
F 015 261 24 03
wegwijzer@tno.nl

TOPdesk

TOPdesk ontwikkelt servicemanagement-oplossingen voor elk type organisatie. Het bedrijf doet dat met software, die in eigen beheer wordt ontwikkeld, verkocht, geimplementeerd en ondersteund. 

Met de TOPdesk-software en -diensten kunnen organisaties hun dienstverlening efficiënt organiseren. TOPdesk hecht veel waarde aan ict-onderwijs binnen en buiten Nederland: 'Door de activiteiten van Viafrica te steunen, kan TOPdesk ook buiten Nederland haar steentje bijdragen. De missie, visie en werkwijze van Viafrica spreken ons erg aan. Daarom steunt TOPdesk Viafrica door het verschaffen van gratis software en consultancy. Tijdens de implementatie door een TOPdesk-consultant, wordt veel aandacht besteed aan de lokale situatie in Afrika, zodat de inrichting van TOPdesk hierop wordt afgestemd. Indien nodig zal TOPdesk ook een consultant naar de kantoren in Afrika sturen om het personeel daar ter plaatse op te leiden in het gebruik van TOPdesk'.

TOPdesk Nederland
Martinus Nijhofflaan 2
2624 ES Delft
Nederland
T (015) 270 09 00
F (015) 257 52 56
info@topdesk.nl

TU Delft

De samenwerking met de TU Delft is begonnen vanuit de faculteit Technische Natuurwetenschappen.  In het kader van het lustrumthema van de TU Delft - 'sustainable solutions, focus on Africa' - is de universiteit een partnerschap gestart met Viafrica. Computers en printers van de faculteit werden gedoneerd aan het CLASSworks programma. Na een succesvolle start is het programma inmiddels over alle faculteiten van de TU Delft uitgezet. Jaarlijks worden honderden uitgefaseerde computers en printers gedoneerd aan de programma's van Viafrica. Het geheel wordt gecoordineerd vanuit de Faculteit Technische Natuurwetenschappen. De TU beschouwt het Afrikaanse continent bij uitstek  als een gebied waar veel valt te leren over de toepassing van duurzame technologie, vanwege de complexiteit en de specifieke lokale problemen. Verworven inzichten dragen bij aan verdieping van de visie van de TU op vraagstukken rondom duurzame ontwikkeling.

Faculteit Technische Natuurwetenschappen
Technische Universiteit Delft
Lorentzweg 1
2628 CJ Delft
T (015) 27 81404
F (015) 27 83998
J.Maat@tudelft.nl

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Meest gewaardeerd
    Aantal
reacties
Gemiddelde
waardering
1 Ruud Mulder 1226 6.94
2 Henri Koppen 2864 6.80
3 Reza Sarshar 1437 6.75
4 Will Moonen 387 6.73
5 P.J Westerhof LL.M MIM 478 6.69
6 Pa Va Ke 1610 6.66

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-08-31T15:42:00.000Z Vincent Hoogendijk (Viafrica)


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.