Tweedagsprijs online quiz

Acronis True Image Home 2009

Dit artikel delen:

Acronis stelt voor deze online quiz zijn Nederlandstalige versie van zijn imaging- en back-up-software voor thuisgebruik. Acronis True Image Home 2009 beschermt digitale bestanden, foto's en muziek en herstelt pc's die getroffen zijn door virussen, instabiele software-installaties of kapotte harde schijven.

Acronis True Image Home maakt back-ups mogelijk van zowel volledige images als losse bestanden. Een image-back-up maakt een kopie van een volledige computer inclusief programma's en het besturingssysteem. Wanneer een harde schijf crasht of het besturingssysteem het laat afweten is de volledige pc eenvoudig te herstellen. Met een back-up op van bestandsbasis kunnen gebruikers specifieke bestanden of mappen beschermen.

"Tegenwoordig weet bijna iedereen dat een back-up noodzakelijk is, maar lang niet iedereen doet het ook echt", aldus Dirk Raeymaekers, channelmanager Benelux. "Ons doel is dit proces zo makkelijk en volledig mogelijk te maken. De nieuwe versie van True Image Home is dan ook een erg gebruiksvriendelijke oplossing voor het beschermen van waardevolle bestanden zoals foto's, video's, digitale documenten en andere bestanden."

Bescherming met één muisklik

Acronis True Image Home 2009 beschikt onder andere over Acronis Try & Decide. Hiermee worden pc's in een testmodus geplaatst, zodat installaties en configuratieveranderingen kunnen worden getest zonder schade aan te richten. Eenmaal uitgeprobeerd kan de gebruiker kiezen of hij de veranderingen definitief wil maken of negeren. De software biedt verder ‘one-click protection' om een standaard back-up-routine in te stellen met één druk op de knop. Voor geplande taken zorgt ‘smart scheduling'. De nieuwe taakplanner geeft een helder overzicht welke taken zijn gepland en welke reeds zijn uitgevoerd.

Daarnaast kunnen in de nieuwe versie back-up-archieven worden doorzocht om een specifiek bestand snel terug te vinden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Windows of Google desktop search. Dankzij de Acronis Secure Zone kunnen images opgeslagen worden in een speciaal afgeschermde partitie op de harde schijf. De ‘disk cloning'-functie maakt het upgraden van een pc zeer eenvoudig doordat het niet langer nodig is besturingssystemen, programma's en instellingen opnieuwe te installeren. Met de Acronis Drive Cleaner is een harde schijf snel te ontdoen van allerlei persoonlijke gegevens. De adviesprijs van Acronis True Image Home 2009 bedraagt 49,95 euro.

Naar de vragen

Naar de hoofdprijs van HTC

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-03T15:00:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.