Managed hosting door True

Toyota slaat 3D-tools in bij Dassault

 

Dassualt 3DExcite voor Toyota

De Japanse autobouwer Toyota heeft een driejarig contract afgesloten met Dassault Systèmes. Het Franse concern gaat hooggespecialiseerde 3D-tools leveren waarmee Toyota marketingmateriaal kan maken en beheren.

Bij het vervaardigen van marketingmateriaal voor de verkoop van auto's vindt veel dubbel werk plaats. Naast cad-bestanden en tekeningen die bedoeld zijn voor de productie worden bijvoorbeeld ook veel aparte schetsen en animaties gemaakt voor productpresentaties op onder andere websites en informatiezuilen. Met de oplossing van Dassault kan Toyota gebruikmaken van een applicatie (3DExcite) waarmee het digitale productieproces van marketingmateriaal wordt geoptimaliseerd.

3DExcite is een visualisatie- en CGI-tool waarmee modellen, productinformatie en kleuren altijd accuraat en consistent via alle beschikbare platformen kunnen worden gepresenteerd, denk aan brochures, video's, webconfigurators en zo verder. De getoonde modellen, kleuren en beschikbare opties kunnen hierbij heel eenvoudig aan lokale voorkeuren worden aangepast. Ook specificaties en teksten worden altijd correct weergegeven, afhankelijk van het land en de markt waarvoor ze bedoeld zijn.

Ook heel wat andere autofabrikanten als Opel, VW, Lamborghini en Skoda maken al van 3DExcite gebruik. De oorsprong van de tools liggen bij het Duitse Realtime Technology AG dat in 2013 door Dassault werd overgenomen.  

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6277532). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.