Ruim 31.000 stemmen zijn al uitgebracht

Tijd dringt voor stemmen op Computable Awards

Met nog enkele dagen te gaan komt het einde van het stemmen voor de Computable Awards 2012 in zicht. Lezers van Computable kunnen tot en met vrijdag 14 september 2012 hun stem uitbrengen in elf categorieën en het nieuwe onderdeel Partner van het Jaar. De mening van de lezers en de mening van een vierkoppige vakjury bepalen beide voor de helft wie wint. In de nieuwe categorie vormt de mening van de lezer een advies aan de redactie.

Computable reikt op donderdag 4 oktober 2012 voor het zevende jaar op rij de Computable Awards uit. De prijzen worden toegekend aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers in het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Per categorie zijn vijf bedrijven, projecten of personen genomineerd. PR-vrouw Dina-Perla de Winter treedt deze avond op als co-host naast Computable-hoofdredacteur Johannes van Bentum.

Ruim 28.000 stemmen

Tot nu toe zijn er minder stemmen uitgebracht dan vorig jaar. De daling wordt voor een groot deel verklaard uit een nauwkeuriger manier om het aantal uitgebrachte stemmen te meten, die dit jaar wordt toegepast. Stemmers die zich registreren, maar geen stem uitbrengen, worden uit het eindresultaat gefilterd. De teller staat nu op ruim 28.000 uitgebrachte stemmen, tegen een totaal van 84.000 in 2011. In de nieuwe categorie Partner van het Jaar Award zijn bijna 2900 stemmen uitgebracht.

Nog steeds liggen qua aantallen stemmen de elf categorieën dicht bij elkaar, al hebben de dienstverleners en de detacheerders wel een klein gaatje geslagen en liggen daarmee voor op de rest. De categorieën Meest maatschappelijk verantwoorde organisatie en Ceo van het Jaar blijven juist in stemaantallen iets achter en kunnen nog wel wat extra stemmen gebruiken.

Lezers van Computable beïnvloeden de einduitslag van de elf categorieën voor 50 procent. De overige 50 procent wordt bepaald door een vierkoppige, onafhankelijke vakjury. Voor de Partner van het Jaar Award dienst de lezersuitslag als advies voor de redactie. De winnaar in deze categorie wordt ook bepaald door de omvang en complexiteit van het gerealiseerde project en de samenwerking met de andere partners en de eindklant.

Laatste kans

Lezers die nog hun stem willen uitbrengen, hebben tot en met 14 september 2012 daartoe gelegenheid. Voordat zij hun stem willen uitbrengen, is het goed de genomineerden door te nemen. Uiteraard is er ook een toelichting op de genomineerden voor de Partner van het Jaar Award.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Allemaal mooi en aardig die Awards, maar ik voel me ook een beetje bedonderd. Zelf al enkele jaren een goed bedrijf voorgedragen. Vervolgens krijg je een uitnodiging om te stemmen. Stemmen kan daarbij dan echter slechts op een select gezelschap waar je nog nooit van gehoord hebt, die je niet kent, of waar je nog nooit zaken mee gedaan hebt. Dat is elk jaar hetzelfde.liedje Het lijkt er sterk op dat de voordrachten die lezers mogen maken gewoon een wassen neus zijn en dat de 'jury' bepaalt wie voorgedragen worden. Welke waarde heeft deelnemen dan nog?

@Nico Franken
Dank je wel voor de voordrachten van de afgelopen jaren! Als deze voordrachten onderbouwd zijn met een project legt de Computable-redactie die voor aan de vierkoppige vakjury. Die bepaalt welke bedrijven worden genomineerd. Als een bedrijf niet wordt genomineerd, betekent dat niet dat het een slechte onderneming is. Het zegt alleen dat andere projecten meer in het oog springen.

Er zijn slechts 12 categorieën en 65 genomineerden personen, organisaties en bedrijven. Dat maakt het aantal nominaties beperkt. Goed dat je constateert dat niet alleen de grote, bij iedereen bekende ondernemingen kans maken op een nominatie.


Partners 2020 

Platinum

Gold

Silver

Entrance Only

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-11T15:47:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.