Succesvolle ICT-projecten in het MKB gezocht

Inschrijven kan tot en met 16 maart 2017

Computable Awards 2016 winnaar ICT-project van het jaar in het MKB Van Benthem & Keulen

Computable Awards 2016-winnaar in de categorie ICT-project van het jaar in het MKB: Van Benthem & Keulen

Computable zoekt het meest succesvolle ict-project in het midden- en kleinbedrijf. Dit voor de twaalfde editie van de Computable Awards, waarbij prijzen worden uitgereikt aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Dit jaar worden de prijzen op 31 oktober uitgereikt in het Beatrixgebouw in Utrecht. De mkb-projecten kunnen nog tot en met donderdag 16 maart 2017 worden aangedragen.

Net als voorgaande jaren reikt Computable awards uit voor ict-projecten in verschillende branches, waaronder het mkb. Om in aanmerking te komen voor de mkb-prijs, moet het project afgelopen jaar op de een of andere manier een belangrijke rol hebben gespeeld in of voor het mkb. Het kan daarbij gaan om projecten die bijzonder geslaagd, innovatief of omvangrijk zijn geweest, et cetera.

Voordrachten

In de voordracht moeten de volgende vier punten goed worden onderbouwd: algemene beschrijving van het project, de complexiteit en/of risico's in/van het project, de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant en de originaliteit en/of innovatieve kracht van/in het project. Ict-projecten binnen het Nederlandse mkb kunnen tot en met donderdag 16 maart worden ingediend.

De top tien ict-projecten in het mkb mogen op 28 april pitchen voor een projectjury. Op basis van deze pitches selecteert de jury vijf genomineerden. De presentatieronde wordt georganiseerd in de Arena op de zesde verdieping van het Utrechtse Beatrixgebouw van Jaarbeurs, waar ook de redactie van Computable zit. Publiek is welkom en na de presentaties kan iedereen bij de borrel aanschuiven.

Winnaar 2016

In de categorie ‘ICT-project van het jaar in het MKB’ won vorig jaar de Transitievergoeding-app van Van Benthem & Keulen. Dit advocatenkantoor introduceerde de app waarmee de hr-professional op elk tijdstip en op elke locatie een transitievergoeding kan berekenen én een beveiligd document met de uitgewerkte berekening per e-mail kan ontvangen.

Door de komst van de Wet werk en zekerheid is er veel veranderd op het gebied van het ontslagrecht. Voor ontbindingsverzoeken die zijn ingediend op of na 1 juli 2015 wordt de kantonrechtersformule vervangen door een transitievergoeding. De VBK Transitie App stelt de gebruiker in staat om zelf de transitievergoeding te berekenen, waarbij ook de ontslagvergoeding op basis van de kantonrechtersformule wordt getoond. In de app zit een compacte toelichting en een voorbeeld hoe de berekeningen tot stand komen.

Awards

In het Computable Awards-traject passeren de beste projecten in de zorg, overheid, onderwijs, het grootbedrijf en het mkb de revue tijdens verschillende presentatiemomenten voor een projectjury. Daarnaast wordt er ook een award uitgereikt in de categorie Digital Innovation of the Year. Hiervoor komen projecten in aanmerking die draaien om een digitale transformatie, maar ook projecten waarin ontwikkelingen als virtual of augmented reality, artificial intelligence, robotica, sensoren, internet of things, et cetera centraal staan, maken kans op deze prijs. De prijs gaat naar de eindgebruikersorganisatie waar het project is gedraaid. Vorig jaar werd deze prijs voor het eerst uitgereikt en ging toen naar Philips HealthTech.

Aandragen

Draag nu een ict-project in het mkb aan en wie weet zien we dat project terug als winnaar van een Computable Award op 31 oktober 2017. Overigens kan er nog in de categorie ict-project van het jaar bij de overheid, in de elf bedrijfscategorieën en in de categorie ceo van het jaar tot en met 9 maart 2017 worden voorgedragen. In de overige categorieën kan er langer voorgedragen worden, na 9 maart wordt iedere week steeds één aanvullende categorie gesloten, waarbij de mkb-categorie dus de eerstvolgende is op 16 maart.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-22T08:50:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.