Succesvolle ICT-projecten in het onderwijs gezocht

Inschrijven kan tot en met 23 maart 2017

Computable Awards 2016, winnaar Watson Innovation Course

Computable Awards 2016, winnaar Watson Innovation Course

Computable zoekt het meest succesvolle ict-project in de Nederlandse onderwijsmarkt. Dit voor de twaalfde editie van de Computable Awards, waarbij prijzen worden uitgereikt aan bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. Dit jaar worden de prijzen op 31 oktober uitgereikt in het Beatrixgebouw in Utrecht. De ict-projecten in het onderwijs kunnen nog tot en met donderdag 23 maart 2017 worden aangedragen.

Net als voorgaande jaren reikt Computable awards uit voor ict-projecten in verschillende branches, waaronder het onderwijs. Om in aanmerking te komen voor deze ict-prijs, moet het project afgelopen jaar op de een of andere manier een belangrijke rol hebben gespeeld in of voor het onderwijs. Het kan daarbij gaan om projecten die bijzonder geslaagd, innovatief of omvangrijk zijn geweest, et cetera.

Voordrachten

In de voordracht moeten de volgende vier punten goed worden onderbouwd: algemene beschrijving van het project, de complexiteit en/of risico's in/van het project, de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant en de originaliteit en/of innovatieve kracht van/in het project. Ict-projecten binnen het onderwijs kunnen tot en met donderdag 23 maart worden ingediend.

De top tien ict-projecten in het onderwijs mogen op donderdag 4 mei pitchen voor een projectjury. Op basis van deze pitches selecteert de jury vijf genomineerden. De presentatieronde wordt georganiseerd in de Arena op de zesde verdieping van het Utrechtse Beatrixgebouw van Jaarbeurs, waar ook de redactie van Computable zit. Publiek is welkom en na de presentaties kan iedereen bij de borrel aanschuiven.

Winnaar 2016

In de categorie ‘ICT-project van het jaar in het onderwijs’ won vorig jaar Watson Innovation Course van de Vrije Universiteit, de Universiteit van Amsterdam (Faculteit der Exacte Wetenschappen) en IBM. Watson Innovation Course biedt studenten een unieke mogelijkheid om te leren over cognitieve computing (IBM Watson) en de betekenis van dergelijke kunstmatige intelligentie-systemen. De cursus werd in 2015 aangeboden binnen de masteropleiding, maar bachelor studenten in hun tweede jaar of hoger waren ook welkom om mee te doen.

Zowel IBM-professionals en VU-docenten gaven les aan de studenten. Veertig studenten van informatica- en economiefaculteiten werkten samen in cross-disciplinaire teams om het innovatiepotentieel van dergelijke nieuwe technologieën te verkennen. De cursus bood een unieke kans om te werken met het Watson ‘deep question answering’-systeem om hierdoor meer te leren over de achterliggende technologie. Tijdens de cursus trainden studenten een Watson-systeem met open data over de stad Amsterdam en ontwikkelden een bijbehorend businessconcept.

Awards

In het Computable Awards-traject passeren de beste projecten in de zorg, overheid, onderwijs, het grootbedrijf en het mkb de revue tijdens verschillende presentatiemomenten voor een projectjury. Daarnaast wordt er ook een prijs uitgereikt in de categorie Digital Innovation of the Year. Hiervoor komen projecten in aanmerking die draaien om een digitale transformatie, maar ook projecten waarin ontwikkelingen als virtual of augmented reality, artificial intelligence, robotica, sensoren, internet of things, et cetera centraal staan, maken kans op deze prijs. De prijs gaat naar de eindgebruikersorganisatie waar het project is gedraaid. Vorig jaar werd deze prijs voor het eerst uitgereikt en ging toen naar Philips HealthTech.

Aandragen

Draag nu een ict-project in het onderwijs aan en wie weet zien we dat project terug als winnaar van een Computable Award op 31 oktober 2017. Overigens kan er nog in de categorie ict-project van het jaar bij de overheid, in de elf bedrijfscategorieën en in de categorie ceo van het jaar tot en met 9 maart 2017 worden voorgedragen. In de categorie ICT-project van het jaar in het MKB kan tot en met 16 maart worden voorgedragen, in de overige categorieën kan er langer voorgedragen worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-02T08:48:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.