Computable zoekt succesvolle tech-startups

Inschrijving open tot en met 20 april

Dit artikel delen:
Computable Awards 2016, winnaar StartMonday

Computable Awards 2016, winnaar StartMonday

Computable zoekt de succesvolste tech-startups in de Nederlandse ict-markt. Dit voor de twaalfde editie van de Computable Awards, waarbij prijzen zijn te winnen door bedrijven, projecten en personen die zich volgens Computable-lezers het afgelopen jaar nadrukkelijk hebben onderscheiden. De prijsuitreiking vindt plaats op 31 oktober in het Beatrixgebouw in Utrecht. De tech-startups zijn nog tot en met 20 april aan te dragen.

Net als voorgaande jaren reikt Computable een award uit voor de succesvolste tech-startup in de Nederlandse ict-markt. Om in aanmerking te komen voor deze ict-prijs, moet de startup afgelopen jaar op de een of andere manier een belangrijke rol hebben gespeeld in of voor de Nederlandse ict-markt. Daarbij mag het bedrijf niet ouder dan vijf jaar zijn, moet het hoofdkantoor in Nederland zijn gevestigd en moet het bedrijf ingeschreven staan bij de Nederlandse Kamer van Koophandel.

Voordrachten

In de voordracht moeten de volgende vier punten worden onderbouwd: algemene beschrijving van de startup (max. 500 woorden), het product/de dienst op basis van probleemoplossing, concurrentie, disruptie en/of technologie (max. 200 woorden), de markt op basis van omvang, onderscheidend vermogen, marketingplan, successen, marge en/of schaling (max. 200 woorden) en het team/de business op basis van visie, successen, tegenslagen en/of schaalbaarheid (max. 200 woorden). Tech-startups binnen de Nederlandse ict-markt zijn tot en met donderdag 20 april in te dienen.

De top twintig tech-startups in de Nederlandse ict-markt mogen op vrijdag 2 juni voor een speciale jury pitchen. Op basis van deze pitches selecteert de jury tien genomineerden. De presentatieronde wordt georganiseerd in de Arena op de zesde verdieping van het Utrechtse Beatrixgebouw van de Jaarbeurs, waar ook de redactie van Computable zit. Publiek is welkom en na de presentaties kan iedereen bij de borrel aanschuiven.

Winnaar 2016

In de categorie ‘Nederlandse startup van het jaar’ won vorig jaar de Amsterdamse startup StartMonday. Het bedrijf concurreert met LinkedIn en gaat veel verder dan een veredelde curriculum vitae. StartMonday maakt middels de zelflerende technologie van Watson onder meer slimme sollicitatiekiosken.

Dit is de eerste stap om het proces van het zoeken naar werk en solliciteren te verbeteren, waarbij gebruik wordt gemaakt van de kracht van cognitieve computing. Via dit nieuwe systeem is het net alsof je met een vriend via WhatsApp praat. Het systeem is werkelijk in staat een natuurlijke conversatie aan te gaan met een kandidaat.

Awards

In het Computable Awards-traject passeren net als de startups ook de beste projecten in de zorg, overheid, onderwijs, het grootbedrijf en het mkb de revue tijdens verschillende presentatiemomenten voor een projectjury. Daarnaast wordt er ook een award uitgereikt in de categorie Digital Innovation of the Year. Hiervoor komen projecten in aanmerking die draaien om een digitale transformatie, of waarin ontwikkelingen als virtual of augmented reality, artificial intelligence, robotica, sensoren en internet of things centraal staan. De prijs gaat naar de eindgebruikersorganisatie waar het project is gedraaid. Deze prijs werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt en ging toen naar Philips HealthTech.

Aandragen

Draag nu een tech-startup in de Nederlandse ict-markt aan en wie weet komt dit bedrijf bovendrijven als winnaar van een Computable Award op 31 oktober 2017. De categorie 'ICT-project van het jaar in de zorg' staat tot en met 6 april open voor voordrachten, die van Digital Innovation of the Year tot en met 13 april 2017.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-03T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.