StartMonday

Nederlandse start-up van het jaar

Computable Expert

Graham Bolton
Directeur. Expert van Computable voor de topics Digital Transformation en Development.

Heeft LinkedIn zijn dag gehad als ‘darling’ van de hr-afdeling? StartMonday maakt er in ieder geval werk van, en gaat in ieder geval veel verder dan een veredelde curriculum vitae. De Amsterdamse start-up gaat middels de zelflerende technologie van Watson onder meer slimme sollicitatiekiosken maken.

Dit is de eerste stap om het proces van het zoeken naar werk en solliciteren te verbeteren, waarbij gebruik wordt gemaakt van de kracht van cognitieve computing. Via dit nieuwe systeem is het net alsof je met een vriend via WhatsApp praat. Het systeem is werkelijk in staat een natuurlijke conversatie aan te gaan met een kandidaat.

Juryoordeel

De markt voor recruitment-hulpmiddelen liegt er niet om, en het is volgens de jury van de Computable Awards 2016 in de categorie Nederlandse start-up van het jaar te verwachten dat de slimme technologieën van StartMonday zeer welkom zullen zijn. Dit zal dan vooral bij grote organisaties zijn, want verhoogde efficiency en effectiviteit in het sollicitatieproces zijn daar zeer ‘compelling’. De pitch van StartMonday was vol energie en de antwoorden op de vragen van de jury mochten er ook zijn: diepgang en zelfvertrouwen zijn de belangrijkste kenmerken van de spreker.

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-10T12:38:00.000Z Graham Bolton


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.