Computable zoekt beste ict-projecten in onderwijs

Inschrijven kan tot en met 23 december

Winst

Ict-vaktitel Computable is op zoek naar het beste ict-project in het onderwijs om deze te onderscheiden met de Computable Award 2019. De specifieke zoektocht start eerder dan alle overige categorieën binnen de competitie. Reden is dat Computable het juryberaad met de top tien in deze categorie op 23 januari 2019 gaat houden op en tijdens de onderwijsbeurs NOT. Deze vakbeurs vindt plaats van 22 tot en met 25 januari 2019 in de Utrechtse Jaarbeurs. Komend jaar worden de Computable Awards op 29 oktober uitgereikt in het Beatrixgebouw in Utrecht. Aanmelden voor de categorie ICT-project van het Jaar in het Onderwijs kan tot en met 23 december 2018.

Net als voorgaande jaren reikt Computable awards uit voor ict-projecten in verschillende branches, waaronder het onderwijs. Om in aanmerking te komen voor deze ict-prijs, moet het project afgelopen jaar op de een of andere manier een belangrijke rol hebben gespeeld in of voor het onderwijs. Bijvoorbeeld projecten die bijzonder geslaagd, innovatief of omvangrijk zijn geweest.

Voordrachten

Aandragen

Draag nu een ict-project in het onderwijs aan en wie weet zien we dat project terug als winnaar van een Computable Award op 29 oktober 2019.

In de voordracht moeten de volgende vier punten worden onderbouwd: algemene beschrijving van het project, de complexiteit en/of risico’s in/van het project, de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant en de originaliteit en/of innovatieve kracht van/in het project. Ict-projecten binnen het onderwijs kunnen tot en met zondag 23 december 2018 worden ingediend.

De top tien ict-projecten in het onderwijs mogen op woensdag 23 januari 2019 pitchen voor een projectjury. Op basis van deze pitches selecteert de jury vijf genomineerden. De presentatieronde tijdens de onderwijsvakbeurs NOT is van 18.00 tot 20.00 uur in Theater 08. Publiek is welkom, wel is registratie voor de NOT noodzakelijk.

Winnaar 2018

In de categorie ‘ICT-project van het Jaar in het Onderwijs’ won dit jaar het Vechtdal College samen met Microsoft. Deze school geeft 3D-lessen met de Hololens. Leerlingen van nu hebben moeite met het lezen van tekeningen van papier en om maten in te schatten. De leerlingen maken zelf een driedimensionaal ontwerp van een bouwplaats. Zij moeten de ruimte ‘op papier’ inrichten met een bouwkeet, silo, steiger en dergelijke, waarna die op ware grootte geprojecteerd wordt met de Hololens.

In het Computable Awards-traject voor 2019 passeren de beste projecten in de zorg, overheid, onderwijs, het grootbedrijf en het mkb de revue tijdens verschillende presentatiemomenten voor een projectjury. Daarnaast worden er prijzen uitgereikt aan leveranciers, directeuren, startups en digitale innovaties en transformaties. De aanmeldingen voor deze categorieën gaan later open, waarna de juryberaden plaatsvinden in het tweede kwartaal van 2019.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-20T09:57:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.