Dit zijn de 5 beste ict-projecten bij de overheid!

Genomineerden Computable Awards 2021, categorie Overheidsproject

Dit artikel delen:
Digitale overheid

Ict-vaktitel Computable heeft vijf nominaties bekendgemaakt binnen de Computable Awards 2021 in de categorie Overheidsproject. Het gaat om ict-projecten bij Rijkswaterstaat (twee keer), de ministeries van LNV, EZK (Staatstoezicht op de Mijnen) en BZK (Basisregistratie Ondergrond) en de gemeenten Den Haag, Rotterdam (twee keer) en Groningen. De winnaar onthullen we tijdens een spectaculaire show op 2 november.

De vijf genomineerde projecten zijn de afgelopen tijd vastgesteld door een vakjury, bestaande uit juryvoorzitter Ruud Mulder, presales lead account systems engineers (local & central government) bij Dell Technologies, Huub Hillege, zelfstandig principal database consultant, Robert de Koning, advisory presales consultant enterprise bij Dell Technologies, Albert Seubers, director global strategy it in cities bij Atos, en Marcel van Wort, managing consultant bij Orange Business Services.

Computable ontving in deze categorie in totaal 27 voordrachten. De vijf genomineerde projecten in de categorie Overheidsproject zijn:

  • Automatische beeldherkenning van trekvissen (Rijkswaterstaat, Ministerie van LNV, Vispassage Lith in de Maas, Visserij Service Nederland, Wageningen Marine Research en KBTS) – Lees onderbouwing
  • Goodbye 2020 (Follow the Beat, gemeenten Den Haag, Rotterdam en Groningen, Google Cloud, Zoom, Blue Billywig en Incentro) – Lees onderbouwing
  • Hergebruik en ontmanteling olie- en gasinfrastructuur (Ministerie van BZK (Basisregistratie Ondergrond), Staatstoezicht op de Mijnen (Ministerie van EZK), EBN, Nexstep, NOGEPA, Neptune Energy, TNO, Geodan en Arcadis) – Lees onderbouwing
  • Slimme inzet weginspecteurs (RWS Datalab en VWM (Rijkswaterstaat)) – Lees onderbouwing
  • Tozo-webapplicatie (Gemeente Rotterdam, Mendix en Intermediat) – Lees onderbouwing

Jureringstraject

Jury Overheidsproject

  • Ruud Mulder, presales lead account systems engineers (local & central government) bij Dell Technologies (juryvoorzitter)
  • Huub Hillege, zelfstandig principal database consultant (technische aspecten)
  • Robert de Koning, advisory presales consultant enterprise bij Dell Technologies (projectmanagement)
  • Albert Seubers, director global strategy it in cities bij Atos (bedrijfskundige aspecten)
  • Marcel van Wort, managing consultant bij Orange Business Services (opdrachtgeverschap)

Een groep van in totaal 38 Computable-experts heeft de 27 voordrachten in de categorie Overheidsproject digitaal beoordeeld. Op basis van hun cijfers is de top tien uitgenodigd voor het juryberaad dat afgelopen tijd digitaal plaatsvond. Het juryteam stond onder supervisie van de hoofdjury van de Computable Awards 2020, met daarin Artie DebidienStijn GroveBart van der MarkRuud Mulder en Fred Streefland.

Bij het juryberaad waren naast juryvoorzitter Ruud Mulder nog vier competenties vertegenwoordigd. Huub Hillege bekommerde zich over de technische aspecten, Robert de Koning nam het projectmanagement in ogenschouw, Albert Seubers focuste zich vooral op het de bedrijfskundige aspecten en Marcel van Wort lette specifiek op het opdrachtgeverschap.

Tijdens het juryberaad kregen de kandidaten van ieder jurylid een gemiddeld eindcijfer. Dit eindcijfer werd bepaald doordat ieder jurylid een cijfer gaf voor de complexiteit en/of risico’s in het project, de toegevoegde waarde voor de interne of externe klant, de originaliteit en/of innovatieve kracht en de rol van de interne en/of externe leverancier(s). De gemiddelden van de juryleden gezamenlijk bepaalden uiteindelijk welke vijf projecten een nominatie verdienden.

Stemmen

Op 5 juli start voor de markt het stemproces voor de Computable Awards 2021. Publieksstemming bepaalt voor vijftig procent de winnaar. Ook buigen de betrokken juryleden zich over de genomineerden per categorie, een gemiddeld oordeel dat goed is voor de andere helft.

Op 2 november worden per categorie de winnaars aangewezen. De komende tijd maken we gedoseerd ook de andere genomineerden bekend.

Partner worden van de Computable Awards 2021?

Wilt u partner worden van de Computable Awards 2021, het belangrijkste, jaarlijkse festijn in de Nederlandse ict-markt? Verbind dan uw naam aan dit evenement en kom naar de uitzinnige uitreiking op 2 november!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-21T11:58:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.