Gartner waarschuwt voor metadata in Windows Vista

De meta-informatie die gebruikers in Windows Vista aan een bestand kunnen meegeven, kan een gevaar vormen indien het bestand in handen komt van anderen. Deze waarschuwing komt van onderzoeksbureau Gartner.

Gartner meldt in een nieuw rapport dat Microsoft gebruikers onvoldoende in staat stelt de meta-informatie te beheren. Hierdoor kunnen de gegevens ongewild in handen komen van anderen, binnen en buiten de organisatie van de gebruikers, stellen analisten van het onderzoeksbureau.

Een voorbeeld dat Gartner noemt is de optie dat klanten als ‘goed’ of ‘slecht’ aangemerkt kunnen worden in het adresboek. Deze labels worden automatisch gekoppeld aan bestanden die naar de klanten worden gemaild. Een bedrijf kan zichzelf hiermee flink in verlegenheid brengen.

Microsoft levert wel een tool mee die de meta-data kan verwijderen. Maar dat vindt Gartner niet genoeg. Het onderzoeksbureau stelt dat de gegevens automatisch moeten worden gewist.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wellicht een beetje overdreven reaktie. Op dit moment is dit "gevaar" ook al aanwezig. In documenten wordt metadata opgeslagen. Als bijv. een kopie van een offerte wordt gemaakt voor een andere klant komt de eventueel ingevulde metadata ook mee. Ook bij het uitwisselen van contactgegevens vanuit bijv. outlook kan het notitieveld meekomen. Dat wordt weer vaak gebruikt om status van een klant (dus ook weer de goed of minder goed) in te vullen.

Zoals nu en straks het geval is en zal blijven... WEET wat je uitwisselt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-12-23T11:09:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.