Bedrijfsleven VS lijdt veel schade door cybercrime

Volgens een schatting van de FBI lijden Amerikaanse bedrijven jaarlijks in totaal 67,2 miljard dollar schade als gevolg van computer-gerelateerde misdrijven zoals virussen en spyware.

Dit stelt de FBI op basis van een onderzoek onder 2066 publieke en private organisaties in vier staten van Amerika. Negen op de tien van deze organisaties ondervond tussen augustus 2004 en juli 2005 beveiligingsproblemen, waaronder vooral problemen als gevolg van virussen en wormen (waarmee 84% van de organisaties te maken had) en spyware (80%).

Van deze bedrijven ondervond 64% ook financiële schade, gemiddeld 24.000 dollar. Die kosten werden voornamelijk veroorzaakt door reparatie-werkzaamheden en productiviteitsverlies als gevolg van virussen en wormen.

De FBI is echter voorzichtig met het extrapoleren van deze cijfers naar alle bedrijven in de Verenigde Staten. Het is namelijk mogelijk dat vooral organisaties met veel beveiligingsproblemen reageerden op deze vragenlijst. Volgens een zeer conservatieve schatting, waarvoor het percentage aangevallen bedrijven voor de zekerheid werd teruggebracht van 64% naar 20%, bedroeg de totale schade in een jaar tijd in de Verenigde Staten 67,2 miljard dollar.

Eenvijfde van de onderzochte organisaties kreeg minstens twintig keer te maken met cybercrime. Twintig procent van de organisaties had last van poort-scans, en van netwerk- en gegevens-sabotage. Vierenveertig procent van de beveiligingsproblemen kwam vanuit de organisaties zelf. Tien procent van de onderzochte organisaties bleek geen firewall te hebben geïnstalleerd. Biometrie werd door vier procent van de organisaties gebruikt, smartcards door zeven procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geachte L.S,

Naar aanleiding van uw artikel omtrent cybercrime versus bedrijfsleven heb ik het volgende verzoek:

In samenwerking met bedrijfsleven en politie willen we een loketfunctie oprichten voor het bedrijfsleven. Voor de regio Flevoland. Om een gedegen onderzoek te doen hebben wij een vragenlijst nodig voor het bedrijfsleven. Een zogenaamde 0 meting. Kunt u ons voorzien en adviseren omtrent deze vragenlijst.

(

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-23T14:20:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.