Ook EC ontvangt antitrustklacht over Windows Vista

Na het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft nu ook de Europese Commissie antitrustklachten ontvangen over Windows Vista. Die eind dit jaar verschijnende nieuwe Windows-versie heeft een Welkomstscherm dat eerdere antitrustafspraken zou schenden.

Microsoft reageert dat het noch de Amerikaanse noch de Europese antitrustwetgeving, of de Amerikaanse antitrustschikking schendt. Pc-fabrikanten hebben geklaagd bij de EC dat zij de eerste startprocedure (first boot) en daarmee een belangrijk contact met de eindgebruiker niet naar eigen believen mogen aanpassen. Het welkomstscherm zit daar letterlijk en figuurlijk tussen.

Woordvoerders van de EC bevestigen de ingediende klachten, maar voegen toe dat er nog geen formele klacht is ingediend. Net zoals Justitie in de VS onthoudt de EC zich van verder commentaar. Beide partijen onthullen niet welke bedrijven hebben geklaagd. Microsoft zei eerder al uitgebreid overleg te hebben gevoerd met pc-fabrikanten over het Welcome Center en dat die partners tevreden zijn over die nieuwe opzet. De EC liet wel weten dat zowel Amerikaanse als niet-Amerikaanse bedrijven hebben geklaagd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-14T10:25:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.