OSDL-rapport: TCO Linux ligt lager dan die van Windows

Het OSDL-samenwerkingsverband (Open Source Development Labs) heeft een rapport uitgebracht waaruit blijkt dat de totale eigendomskosten (TCO) van Linux lager liggen dan die van Windows. De OSDL slaat hiermee terug naar rapporten in opdracht van Microsoft waaruit het tegendeel blijkt.

Het nieuwe rapport waarin Linux als goedkoper wordt aangemerkt, stelt dat eerdere beheerproblemen met het open source besturingssysteem niet langer bestaan. Het rapport is opgesteld door Enterprise Management Associates, dat een telefonische enquete hield onder enkele duizenden it-organisaties en gesprekken voerde met cio's en ict-managers bij zo'n tweehonderd grote bedrijven. Die ondernemingen draaien Linux of hebben een gecombineerde infrastructuur waarbij ook Linux aanwezig is.

Het rapport behandelt onder meer patches en de tijd die nodig is om die te testen en te installeren. Daarnaast is ook gekeken naar ondersteuning en de benodigde tijd voor het oplossen van problemen. Linux kwam daarbij beter uit de bus dan Windows.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-16T14:26:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.