Microsoft biedt Virtual Server 2005 R2 gratis aan

Microsoft stelt Release 2 van zijn Virtual Server 2005 gratis ter beschikking. Daarnaast ondersteunt het eindgebruikers die Linux willen draaien op die virtualisatiesoftware.

Virtual Server wordt gebruikt om verschillende besturingssystemen gelijktijdig te laten draaien op één server. Om voet aan de grond te krijgen in de virtualisatiemarkt heeft Microsoft de software nu vrijgegeven. Eerder zette concurrent VMware al die stap; diens GSX Server is hernoemd en gratis verkrijgbaar.

Microsoft verbreedt ook zijn bereik met de ondersteuning van Linux als gast-besturingssysteem op Virtual Server. Daarnaast gaat het bedrijf een samenwerking aan met de ontwikkelaars van de open source virtualisatietechnologie Xen. Volgens analisten is de softwaregigant Microsoft gedwongen tot deze stappen. Doordat VMware zijn serversoftware gratis aanbiedt, kon Microsoft niet achterblijven.

VMware zet echter ook stappen ter bevordering van zijn virtualisatiesoftware. Het maakt nu bekend het bestandsformaat van zijn virtual machines vrij te geven. De specificatie van het vm-bestandsformaat beschrijft en documenteert de virtuele omgeving en hoe die is opgeslagen. Het correct functioneren van patches, beveiliging en backup voor virtuele omgevingen is afhankelijk van dit bestandsformaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-04T15:54:00.000Z Ingrid Wolfslag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.