Microsoft ontwikkelt opvolger Windows Mobile

Dit artikel delen:

Microsoft ontwikkelt een nieuw besturingssysteem (codenaam Crossbow) voor mobiele apparaten (smartphones en pda's). Dit bevestigt een woordvoerder van Microsoft. Het is nog onbekend wanneer het nieuwe platform op de markt komt.

Microsoft wil Crossbow voorzien van diverse nieuwe snufjes, waaronder gemakkelijker chatten. Daarnaast komt er een nieuwe mobiele versie van Office Communicator, wat een communicatie-module voor zakelijk gebruik is die aansluit op Office 2007. Het programma heeft een chatfunctie voor zowel het publieke als het private netwerk. Hiermee geeft Microsoft Crossbow een nauwe link met Office 2007 en Exchange 12.

Dit nieuwe besturingssysteem moet Microsoft meer munitie geven in de concurrentiestrijd tegen de populaire Symbian- en Blackberry-besturingssytemen. Het softwarebedrijf rekent hierbij op de sterke banden met fabrikanten om zijn positie te verstevigen bij bedrijven die Exchange al gebruiken, maar dan in combinatie met een Blackberry-server. Microsoft maak namelijk ook een zogenoemde ‘push e-mail’ functie mogelijk, waarbij e-mail van de server naar een mobiel apparaat verstuurd wordt.

Zo probeert het bedrijf Blackberry als middleware uit de markt te prijzen. Het ‘push e-mail’ systeem wordt vooral gebruikt bij grote ondernemingen. Volgens analisten zal Microsoft vooral succes hebben bij kleine en middelgrote bedrijven die de Exchange server al gebruiken.

Aan het eind van 2005 had Symbian zo’n 63 procent van de markt in handen. Microsoft nam 16 procent voor zijn rekening, PalmSource 10 en Blackberry werd in 7 procent van de gevallen gebruikt. Zo’n 4,5 procent gebruikte overige besturingssystemen, waaronder besturingssystemen die op Linux gebaseerd zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-27T07:42:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.