Gartner voorspelt verder uitstel voor Vista

Dit artikel delen:

Windows Vista zal volgens onderzoeksbureau Gartner pas in het tweede kwartaal van komend jaar algemeen beschikbaar zijn. Microsoft zegt dat de nieuwe Windows-versie in november beschikbaar is voor bedrijven en in januari voor consumenten.

Gartner voorspelt echter verder uitstel voor het reeds lang in ontwikkeling zijnde besturingssysteem. Het onderzoeksbureau baseert deze voorspelling op een analyse van Microsofts ontwikkelpatroon en conseqeunt gemiste deadlines voor grote projecten.

Een algemene release die echt klaar is, zou pas negen tot twaalf maanden na bèta 2 komen. De tweede bèta van Vista komt naar verwachting eind mei of begin juni, aldus Gartner. Daarnaast zou de betere beveiliging in Vista, onder meer de beperkingen in gebruikersaccounts (User Access Control), voor problemen zorgen wat betreft compatibiliteit met oudere applicaties. Microsoft heeft compatibiliteit al jaren hoog in het vaandel staan.

Bovendien werkt de softwareproducent aan diverse, verschillende uitvoeringen van Windows Vista. De editie voor zakelijk gebruik moet daarbij dus als eerste klaar zijn, om de geplande lancering in november te kunnen halen. De zakelijke uitvoering is op sommige punten wat eenvoudiger dan de diverse uitvoeringen voor de consumentenmarkt, waaronder een opvolger voor de huidige Mediacenter-editie van Windows XP.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Sinds 2 weken heb ik de Vista Beta2 op mijn test Hd. Inmiddels heb ik meer dan 8 programma's die onder Xp perfect werkten die onder Xp niet te installeren zijn. Vreemd is ook dat voor Vista Microsoft het Antivirus programma E-Trust (av71_de) aanbeveelt, en dat bij opstarten via User Accounts.....Ca ISS Dashboard Tray en CA Antivirus System Tray Application steeds toestemming moet worden gegeven. Als beheerder is het > onmogelijk < om de meldingen bij User Accounts zo te configureren dat de 2 meldingen bij opstarten (die zeer vertragend zijn) niet meer te zien! Daarbij komt ook nog dat wanneer bij opstarten C Windows Xp wordt gekozen en als ik na opstarten Partition Magic 8 opstart de Vista partitie balk helemaal geel is en er vraagtekens staan! Onder Computer beheer zijn er geen fout meldingen bij schijf XpC en Vista F. Zelfs mijn Creatieve 5.1 geluidskaart wordt niet goed herkend, bijbehorende instel schermen en opneem gedeelte (Creative Recorder) zijn niet te installeren, en werkt Line Inn niet en Luidsprekers achter niet.
Totale indruk tot nu toe over Vista....teveel poppenkast. Een Pc is om mee te werken, en programma's die onder XP prima werken moeten dat onder Vista ook doen. Of worden we op hoge kosten gejaagd omdat veel Hardware en Software moeten worden vervangen!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-03T08:58:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.