Managed hosting door True

Microsoft onthult uitgeklede Windows voor oude pc's

 

Microsoft onthult de uitgeklede Windows XP-variant, codenaam Eiger, die is bestemd voor oudere desktopcomputers. Het zogeheten Windows Fundamentals for Legacy PC's is een tussenoplossing voor bedrijven met systemen die ze niet willen of kunnen vervangen.

Het gaat om dermate oude pc's dat de hardware niet - of niet goed - in staat is Windows XP te draaien. Microsoft bracht dat pc-besturingssysteem in 2001 op de markt, maar de systeemeisen zijn met de komst van Service Pack 2 licht verhoogd. Microsoft werkt al zeker anderhalf jaar aan Eiger.

Eergister is de officiële ondersteuning voor Windows 98, 98 Second Edition (SE) en Millennium Edition (ME) komen te vervallen. Die oudere Microsoft-besturingssystemen, nog gebaseerd op MS-Dos, krijgen nu geen patches meer.

De uitgeklede XP-variant Fundamentals biedt de oudere pc's toch enige modernisering. De machines worden in wezen echter thin clients, waarbij de software grotendeels draait op een server. Bedrijven die hun oude pc-park niet willen of kunnen vervangen, moeten dus wel een server instellen of zelfs aanschaffen voor Windows Fundamentals.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1626343). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×