Vista-upgrade laat Windows 2000 in de kou

Microsoft heeft de upgraderoute naar Windows Vista bekendgemaakt. Windows 2000 wordt in de steek gelaten; een overstap van dat oudere besturingsysteem voor de zakelijke markt vereist een complete herinstallatie.

Naast Windows 2000 staat ook de semi-64-bit uitvoering van Windows XP Pro in de kou. Die uitvoering draait op de Athlon64- en Opteron-processoren van AMD alsook Intels chips die zijn uitgerust met de 64-bit uitbreiding (EM64T) van de 32-bit instructieset. Dit ondanks dat Vista ook verschijnt in een semi-64-bit uitvoering. Gebruikers van 2000 en XP Pro x64 komen wel in aanmerking voor een upgrade-tarief.

Het opwaarderen van de Home-variant (zowel winkel- als OEM-uitvoering) van Windows XP kan naar elk van de diverse Vista-varianten. De overstap vanaf XP Pro kan alleen naar de zakelijke Business-variant of de alles bevattende Ultimate-variant. Hetzelfde geldt voor de Tablet PC-uitvoering van Windows XP.

Daarnaast is nog de Media Center-uitvoering van XP, waarvoor Microsoft opwaardering biedt naar Windows Vista Home Premium of Windows Vista Ultimate. De softwareproducent verklaart op zijn website dat het geen upgraderoute biedt waarbij er sprake is van verminderde functionaliteit. Indien de gebruiker een Vista-variant kiest met minder functionaliteit dan de huidige XP-variant moet er een schone installatie uitgevoerd worden. Microsoft biedt ook een upgradehulpmiddel, dat nu nog een bèta is.

http://www.microsoft.com/windowsvista/getready/upgradeinfo.mspx

http://www.microsoft.com/windowsvista/getready/upgradeadvisor/default.mspxx

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De berichtgeving alhier is waarschijnlijk niet volledig.
Uit posting op mce forum degroeneknop.nl (onder http://www.degroeneknop.nl/forum/index.php/topic,2786.0.html ) valt op te maken dat bij de aanschaf van een WinXP MCE licentie (systembuilderspack) een gratis upgrade mogelijkheid naar Windows Vista Premium wordt gelevert.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-01T09:59:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.