MySQL komt met tools voor beheerder

Dit artikel delen:

MySQL introduceert in oktober een beheeromgeving die databasebeheerders flink wat werk uit handen moet nemen. Daarmee speelt deze leverancier in op een schaarste aan MySQL-beheerders.

"Wij zien dat MySQL vooral veel wordt gedownload door ontwikkelaars", zegt Gérard Ringenaldus, country sales manager voor de Benelux. "Wanneer de applicatie dan in productie gaat, blijken dba'ers (database administrators - red.) schaars. Veel van onze grote gebruikers hebben moeite om beheerders voor hun MySQL-servers te krijgen."

De nieuwe, proactieve tools moeten het werk van de beheerder vergemakkelijken door een belangrijk deel van zijn taken over te nemen. "Wij proberen de kennis uit het hoofd van die beheerders te krijgen, en deze te vertalen naar onze beheeromgeving", legt Ringenaldus uit. "Er komt bijvoorbeeld een tool om de beveiligingsinstellingen te controleren, een voor het optimaliseren van het prestatieniveau (performance tuning), en een om het prestatieniveau voor zoekopdrachten te verbeteren met behulp van indexen." Uiteindelijk moeten de beheertools zowel de uptime van de databases verbeteren als de tijd reduceren die beheerders nu kwijt zijn aan het onderhoud.
Dashboard
De nieuwe MySQL Network Monitoring and Advisor Service krijgt de vorm van een dashboard. Daarmee kunnen alle MySQL-databases vanaf een centrale plek worden beheerd. Op de afzonderlijke systemen worden daarvoor lokale Service Agents geïnstalleerd. Deze houden de database in de gaten en sturen hun gegevens door naar de centrale Service Manager. Die bevat standaard best practices en door de beheerder aangemaakte regels. Zodra bepaalde grenswaarden overschreden worden of de boel in het honderd dreigt te lopen, stuurt de Service Manager een alarmmelding naar de beheerder.

De beheertools zullen niet gratis zijn. "Als je support bij ons afneemt, dan krijg je ze daar automatisch bij", aldus Ringenaldus. "Wij denken dat dit hét argument wordt om een onderhoudscontract af te sluiten."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-25T11:37:00.000Z Aad Offerman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.