Verkoop Vista in eerste maand hoopgevend

Dit artikel delen:

Windows Vista was de eerste maand na de lancering succesvoller dan Windows 2000 in de eerste maand. Ook heeft het nieuwe besturingssysteem de verkoopcijfers van Windows XP bijna geëvenaard.

Volgens analisten van NPD Group bracht Windows Vista in december 2006 62,5 procent meer op dan Windows 2000 in maart 2000. Het verschil met Windows XP is 3,7 procent; van Windows XP zijn er in de eerste maand na de lancering meer exemplaren verkocht. "Ondanks dat de dollar iets lager stond tijdens de lancering van Vista dan bij XP in de eerste maand, zijn de resultaten die Microsoft heeft geboekt indrukwekkend, omdat Microsoft koos voor een lancering in fases. "Na 30 januari, als de consumentenversie verschijnt en er een marketingcampagne komt voor Vista, denk ik dat de verkoopcijfers van Vista zelfs boven de cijfers van XP zullen stijgen", aldus een analist van de NPD Group.

NPD Group verwacht daarom dat Windows Vista, na de lancering van de consumentenversie, succesvoller wordt dan Windows XP. Het bureau is echter wel de enige die zo positief denkt. Forrester verwacht namelijk dat het vier jaar duurt voor Vista gemeengoed is op consumentencomputers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik denk wel dat Vista XP gaat inhalen. Overal ter wereld is het nu Vista. Zelfs op internet kan je al zogenaamde demos krijgen.

Eerst een heel tijdschrift over de zegeningen van Vista en nu weer een verkoopbericht! Waar is jullie "journalistieke ontafhankelijkheid". MS maakt best goede en bruikbare produkten maar om daarom een spreekbuis te worden gaat wel wat ver! Dit zelfde bericht over een maand of drie lijkt relevanter.

Dat er al zoveel is verkocht, mensen toch. Ik zou Vista nog niet willen.
Er is zoveel verandert. Dat is echt wennen, voordat je alles weer hebt gevonden.
En het kost je waarschijnlijk weer een nieuwe PC, vanwege de hardware eisen.

Het is een geldmachine. Het gaat er niet meer om of het beter is maar of je het al hebt. Deze geldmachine is voor een boel bedrijven belangrijk, uiteraard voor Microsoft maar ook voor alle computer gerelateerde bladen etc. Straks weer allemaal zogenaamde weetjes over hoe wat in te stellen die de verkoopcijfers weer een nieuwe boost gaan geven.

Indien je applicaties nu goed werken en voldoen dan is er geen enkele reden om van OS te veranderen, niet anders dan mee willen doen. Vista blijkt al niet zo veilig te zijn en, zo als elke opvolger, gaat er weer meer machine performance naar de GUI. Een nieuwe zwaardere PC zal dus weer voor een groot deel door Microsoft worden ingenomen ipv de applicaties.

Win3.1 naar win 95 was een doorbraak.
win95 naar 98 was gemak met pnp
98 naar NT4/2000 was profesioneel stabiel
nt4 naar xp was windows af!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-01-15T09:40:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.