Red Hat voegt zich bij open Java-project Sun

Dit artikel delen:

De openheid van Java staat al jaren ter discussie. Uitvinder Sun Microsystems claimt dat de platformonafhankelijke programmeertaal annex platform open is, critici weerspreken dit. Toch is het Linux-leverancier Red Hat nu open genoeg.

Red Hat steunt het open Java-project van Sun Microsystems. De twee bedrijven hebben een overeenkomst gesloten om samen Java-software te ontwikkelen, voor op de Linux-distributie van Red Hat. Die open source-leverancier krijgt volledige toegang tot de broncode van zowel de OpenJDK (Java Development Kit) als Technology Compatibility Kit (TCK) van Java Standard Edition versie 6.

Als tegenprestatie deelt Red Hat zijn eigen Java-ontwikkelwerk, specifiek de IcedTea-implementatie, met Sun en de Java-gemeenschap. De twee ict-bedrijven stellen dat dit een aanzienlijke verbetering belooft voor het prestatieniveau van Java-applicaties. Red Hat heeft hier veel bij te winnen; voor zijn vorig jaar gekochte Java-middleware JBoss. Die softwareleverancier had al hechte banden met Sun, maar dan vooral voor de Enterprise Edition van Java.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-07T10:05:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.