Managed hosting door True

Privé-printen op de zaak blijkt heel gewoon

Dit artikel delen:

Bijna de helft (41 procent) van de mensen met een printer thuis heeft wel eens de printer van de baas gebruikt om persoonlijke documenten af te drukken. Sterker nog: 39 procent print thuis alleen als het noodzakelijk is. Dat zijn een paar van de uitkomsten uit een onderzoek dat Kodak heeft laten uitvoeren.

Ongeveer eenderde (32 procent) is zeer selectief als het gaat om het afdrukken van foto's zodat ze privé geen geld verspillen aan inktcartridges en 12 procent print liever op het werk omdat het 'gratis' is. 19 procent heeft de werkprinter gebruikt voor het afdrukken van informatie over vrijetijdsbesteding en 18 procent voor vakanties. Opmerkelijk is ook dat driekwart van de werknemers niet gelooft of niet weet dat dit diefstal is.

Bijna eenderde (27 procent) van de mannen en bijna een kwart (23 procent) van de vrouwen met een printer thuis gebruikt liever de printer van de baas voor het afdrukken van eigen papierwerk. Vrouwen doen dat openlijk en zijn er eerlijk over, mannen doen dat veel meer in het geniep. Driekwart van de mannen neemt risico's en vraagt nooit toestemming, tegen tweederde van de vrouwen. Een kwart van de vrouwen vraagt wel of het mag, terwijl maar 15 procent van de mannen dat doet.

Verdere interessante uitkomsten:

- 15 procent heeft zijn/haar eigen CV geprint op het werk

- 66 procent van de mensen die op het werk privé-afdrukken maken zegt dat collega's
weten dat ze eigen documenten afdrukken op de printer van de baas

- 97 procent is er nooit voor bestraft

- 19 procent print eigen documenten tijdens de lunch en 14 procent voor of na werktijd, 61 procent doet dat op ieder moment

- 24 procent gelooft wel dat het diefstal is en 14 procent weet het niet zeker

- 1 procent heeft wel eens een collega verklikt die de printer op het werk
gebruikte voor persoonlijke documenten

- 74 procent vindt de prijs voor kleurencartridges veel te hoog en 48 procent let goed op hoeveel er thuis geprint wordt

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Bij mij op het werk IS het ook heel gewoon en we hoeven ook geen moeite te doen om het voor de baas te verbergen, die doet het zelf ook. Aan de andere kant wordt er ook wel verwacht dat het niet onnodig veel gedaan wordt, en is het ook zo dat mensen regelmatig thuis zitten te werken. De grens tussen werk en prive is gewoon niet zo scherp getrokken.

net als het opladen van de prive-mobiel op het werk

Denk dat de 'te' veel regel hier ook geldt. CV'tje, werkgerelateerd. 100x clubblaadje, dat gaat uiteraard te ver. 1 kleurplaatje voor de kleine, mwah.

Als je ziet hoeveel IT'ers alle draaiboekversies, overlegnotulen eindeloos printen (gelukkig steeds vaker dubbelzijds), dan moet je de ernst ook niet overdrijven.

Wel raar dat Kodak juist dit onderzoek doet en bekend maakt ;)

Want het omgekeerde gebeurt ook. Door het thuiswerken gebeurt het regelmatig dat er thuis nog iets dient afgedrukt te worden (bijvoorbeeld ter voorbereiding van een vergadering bij klanten), en daar is vaak geen vergoeding voor. In mijn geval ben ik er zeker van dat er thuis meer wordt geprint voor het werk dan prive ...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.