IBM: 'OS/2 wordt niet open source'

Dit artikel delen:
OS/2

De broncode van OS/2 wordt niet beschikbaar gesteld aan de open soure-gemeenschap. IBM reageert in een brief op de petitie die de website OS2world.com heeft opgezet.

IBM maakt van zijn besturingssysteem OS/2 geen open source-project. Een groep OS/2-gebruikers had via een petitie IBM gevraagd OS/2 beschikbaar te stellen aan de open source-gemeenschap.

"In het verleden hebben wij verschillende keren overwogen OS/2 open te stellen. Vanwege bedrijfstechnische en wettelijke redenen hebben wij besloten OS/2 niet vrij te geven", schrijft vice-president Yvonne Perkins van IBM in de reactie op de petitie.

Migreren

Perkins merkt op dat er nog verschillende initiatieven zijn voor klanten die gebruik maken van OS/2. Het bedrijf adviseert gebruikers van het besturingssysteem te migreren naar een andere oplossing. "En het bedrijf heeft een brede selectie aan software en diensten om klanten te helpen migreren", aldus Perkins.

De site OS2world.com begon vorig jaar een petitie om OS/2 aan de open source-gemeenschap beschikbaar te stellen. Kim Haverblad, initiator van de petitie, stelt in zijn brief aan IBM dat het vrijgeven van het System Object Model, de Workplace Shell en de kernel doorontwikkelen van OS/2 mogelijk maakt.

Ongeveer 4000 mensen tekenden de petitie. In 2005 werd IBM ook al gevraagd om OS/2 open source te maken. Deze petitie werd door 11.000 voorstanders ondertekend. Toch weigerde IBM de broncode vrij te geven. Vanaf 2007 biedt IBM geen ondersteuning meer voor OS/2.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-23T09:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.