Microsoft trekt update van Vista terug

Dit artikel delen:

Softwareproducent Microsoft heeft een belangrijke update van besturingssysteem Vista van het web gehaald. Het bedrijf had klachten ontvangen over eindeloos herstartende pc's na installatie van de update.

Microsoft staakt de verspreiding van een recente software-update voor het besturingssysteem Windows Vista. Het betreft update KB937287, een noodzakelijke download ter voorbereiding op het eerste servicepack voor Vista.

De softwareleverancier kwam tot dit besluit na verscheidene klachten over pc's die na installatie van de update, eindeloos bleven herstarten. Volgens Microsofts product manager Nick White doet het probleem zich slechts bij een klein aantal gebruikers en in bepaalde omstandigheden voor, zonder deze te benoemen.

Ondertussen zijn ontwikkelaars druk bezig met het schrijven van een fix voor het herstartprobleem. "We zoeken momenteel naar mogelijke oplossingen en zullen de aangepaste update zo snel mogelijk beschikbaar stellen." Hij raadde gedupeerden aan om contact op te nemen met Microsoft of om de systeemherstelmogelijkheid op hun machine te gebruiken.

Servicepack 1

Overigens verwacht het bedrijf niet dat de bug de geplande release van SP1 in de weg zal staan. Begin februari werd aangekondigd dat de definitieve versie van het servicepack gereed is voor productie ('released to manufacturing'). Half februari stelde de softwaregigant SP1 al beschikbaar voor een beperkte groep betalende abonnees. De grote massa moet echter nog steeds tot medio maart wachten op de legale versie van het servicepack. Illegale versies ervan circuleren wel al op internet
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kan ik update kb 937287 verwijderen, zo ja hoe?

Kan ik update kb 937287 verwijderen zo ja hoe

Hadden ze wel wat eerder kunnen zeggen. Ik heb het ook gehad. Het komt doordat er meer dan 10% van de harde schijf gebruikt wordt en deze dan overhit raakt. Dus met Windows Vista niet meer dan 10% van de hardeschijf gebruiken

@v@ :))

Altijd weer lachen hier.
Ik hoop dat de opmerking over die 10% harde schijf cynisch is bedoeld ten opzichte van windows.
Indien niet dan bescheur ik het helemaal hier en hou het niet meer droog.Hoe komt dat toch dat computergebruikers het gewoon vinden dat elke keer opnieuw Windows stikvol met fouten zit! Als hun auto tijdens het rijden voortdurend problemen zou vertonen dan zouden ze dit niet accepteren.

Ik lees weleens iets over Microsoft en haar stuurloze besturingssystemen. Nu weer. Elke keer weer valt het me op dat gebruikers het maar lijken te pikken wanneer ze rotzooi krijgen voor hun dure centen. On-be-grij-pe-lijk! Een pc die herhaaldelijk opstart, het lijken potdomme de Middeleeuwen wel. En notabene in een gloednieuw systeem. Als ik Neelie Kroes was zou ik MS bij de wet verbieden.

Jaap Vader:
Heb je een Vista DVD?
PC opstarten met deze DVD, kies voor "Herstel-punt terug zetten" (Recover with restoring Restore-Point), opnieuw opstarten klaar.
Elke Microsoft-KB hotfix maakt automatisch een Restore-Point in Vista, 2003/2008 Server en XP, gebruik die!

Hoe doe je als je geen Vista DVD hebt om dit te fixen? Kan ik zo'n DVD kopen? Ik heb enkel op mij HP mogelijkheid tot F11: System recovery. Bedankt op voorhand voor info, Bernd

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-20T16:24:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.