Vista SP1 eindelijk beschikbaar

Dit artikel delen:

Lang verwacht, eindelijk gekomen: vanaf vandaag is het eerste service pack van Vista online beschikbaar. De belangrijke update van het besturingssysteem liet een tijd op zich wachten.

Vanaf dinsdag 18 maart kunnen gebruikers van besturingssysteem Windows Vista het eerste servicepack (SP1) downloaden. Microsoft lost daarmee zijn belofte in dat de update half maart beschikbaar zou worden. Het softwarebedrijf maakte begin februari bekend dat SP1 klaar voor productie was  ('Released to Manufacturing'). Het gaat hier nog niet om de Nederlandstalige uitvoering van de jongste Windows-versie. Uit de Computable-test van SP1 blijkt dat het pakket stabiliteit en snelheid biedt.

Kort na de aankondiging van begin februari kon een beperkte groep betalende klanten het pakket al downloaden vanaf een aantal technische sites van Microsoft. Overige gebruikers moesten echter nog ruim een maand wachten op de officiële release, omdat er nog problemen waren met bepaalde drivers. De officiële release kwam dus 18 maart uit. Op internet circuleerden wel al illegale downloads.

Het service pack wordt als optionele download aangeboden bij de reguliere Windows Update van vandaag. Het pakket kan ook worden gedownload vanaf de downloadsite van Microsoft. Gebruikers die Windows Update op hun computer zo hebben ingesteld dat het programma automatisch fixes downloadt en installeert, ontvangen het servicepakket pas in de loop van april.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Eindelijk!!!! Zal mij benieuwen of die traagheid van verplaatsen en kopieren van files nu eens opgelost is. Misschien kan ik dan eindelijk van XP naar Vista, want Vista is nu gewoon te traag. Vista SP1 meteen maar downloaden dan.

Erg benieuwd. Vooral de traagheid en het enorme geheugengebruik waarvan je de onderbouwing niet in Taakbeheer terug kunt vinden.

Ik zal nog even wachten op SP3 van XP dat werk sneller dan Vista met SP1 en bijna dezelfde functionaliteit. Vista kun je beter helemaal overslaan en op XP blijven werken.

Te laat. Heb sinds 3 weken Ubuntu geinstalleerd en ben dik tevreden.

En waar mag dat dan wel zijn, want in hun download centre kan ik niks vinden.... Zeker alleen eerst de engelstalige versie?

De huidige download is inderdaad nog niet geschikt voor Nederlandstalige Vista's: het is wachten tot medio mei voor de download en medio juni voor de verspreiding via Windows Update. In de test-sectie van deze site vind je overigens een test van SP1: http://www.computable.nl/artikel.jsp?rubriek=1508517&id=2362739

Conclusie: SP1 maakt Vista iets sneller en ook stabieler.

Jammer dat de NL versie pas in April RTM gaat. En pas in juni via Windows Update wordt verspreid.

Vind het nog steeds raar. De release candidates bevatte wel de NL taal maar de RTM versie maar 5 talen in het begin.

Ook voor mij te laat. Ik ben (hopelijk) voorgoed van al die updates over updates over updates af om problemen (die in de eerste versie al niet hadden mogen zitten) op te lossen. Heb nu een MacBook Pro met OSX. Klasse!

Ik ben bang dat er helemaal niets veranderd. Alleen wat meer bescherming. Ik denk dat het systeem niet sneller wordt of beter gaat draaien.

@Weer blij
Nee, betalen voor een SP is leuk wil je zeggen.... :')
Apple heeft al 1 sp gehad een maand nadat Leopard in de winkel lag...
Dus wie doet het dan beter?

@ Netsplitter.
Apple. Microsoft deed over hetzelfde trucje een stuk langer.

@netsplitter: je zegt het zelf, apple was na 1 maand al klaar met het sp, MS doet er weer vreselijk lang over. Overigens kun je geen goed vergelijk maken tussen die beide os-en; apple met haar specifieke hardware hoeft geen rekening te houden met >1000 hardwarevarianten.

Ik ben er net achtergekomen dat er een " DUTCH VISTA SP1 RTM" op internet is en ben er bezig te downloaden (geen zin om te wachten tot eind mei) het schaadt de licentie niet en de echte upload in mei ook niet.

Ik laat zeker nog wel wat horen over deze download.

Hier komt mijn uitkomst dan :

Het installeren van SP1 duurt wel lang maar dan worden alle updates gelijk gedaan bij mij was het 40 minuten ongeveer, mappen gaan sneller open, bestanden worden sneller opengemaakt, MSN, Word enz. IE7 ook sneller
kopieren van bestanden gaat sneller, 20 bestanden van totaal 200MB binnen 10 seconden gekopieerd naar andere map.

Opstarten duurt nog even lang als voorheen, afsluiten gaat wel een stuk sneller.

Verbeteringen bij mij zeker wel een 8 waard. Nog iemand met SP1 al een goede ervaring ?

@anel
kan je een link sturen waar ik de Nederlandse SP1 voor Vista kan downloaden?

@Dirk

De torrent waar ik het heb gedownload, is op en of andere manier geblokt...

http://thepiratebay.org "dutch vista sp1"
Het lijkt me niet verstandig een zogezegde ?? Nederlandse Vista SP1 te downloaden van een torrentsite. Wacht gewoon tot 'ie officieel beschikbaar komt; die torrents hebben meestal ge�ntegreerde malware, bovendien betwijfel ik of de Nederlandse RTM er al is (heb het nog niet gecontroleerd op MSDN weliswaar).

Dutch RTM is er al maanden *msdn) en van mij krijgt hij ook een dikke 8. Stukken beter dan zonder SP1.

@anel

Toch bedankt voor je reactie

Heb nu ook al een aantal keren de NL SP1 geinstalleerd (ben e.e.a. aan het uittesten geweest qua drivers etc) en het werkt echt een stuk beter.
Ook oude drivers (ik noem een Mustek 600CU USB scanner) die met dezelfde workaround niet zonder SP1 geinstalleerd wilde worden, werkt nu perfect!

Overigens: Degenen die interesse hebben in betreffende oplossing:

http://www.rathaven.nl/mustek.htm

Nu op mijn lap top is nog steeds melding van Nederlandse SP1 voor Vista komt volgende week of zo.
Op mjn PC heb ik Nederlandse SP1 voor Vista gisteren geinstalleerd. Al met al ongeveer 1 1/2 uur. Merkbaar verbetering is bij mij Windows Mail waar adressen niet te verwijderen meer zijn door dat het niet zo genaamd te vinden is. Na installatie van Nederlandse SP1 voor Vista is alles schoon en werkt WINDOWS MAIL weer uitstekend.

waar haal je die nederlandse versie voor de laptop van sp1?

Ik heb een recente torrent van SP1 binnen maar mijn Vista pc is toch echt niks sneller geworden... Sterker nog, hij 's stukken trager geworden. Ook snap ik niet wat al die extra toolbars in Internet Explorer moeten...? Ook vind ik het jammer dat Microsoft weer extra geld wil verdienen met al die advertenties die ik nu continu op m'n Desktop te zien krijg..Ik snap wel dat de Windows Firewall nu uitgezet is, van al die meldingen wordt een mens toch helemaal gek :-)

Al met al, ik weet het nog zo net niet...

@g r van mechelen
Werkt Windows Mail weer naar behoren dan met SP1? Dat zou echt super zijn want sinds ik met Vista draai heb ik geen mail meer :-( En dat is op zich niet zo'n probleem maar ik gebruik het zakelijk en krijg regelmatig telefoontjes van klanten waarom ik niet geantwoord hebt...

Ik ga SP1 dus zeker proberen!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-18T11:32:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.