Servicepack 3 voor XP komt op 29 april

Dit artikel delen:

Daags nadat het eerste Nederlandstalige servicepack voor Windows Vista verscheen, stelt Microsoft vanaf 29 april het derde servicepack voor voorganger XP beschikbaar. Die is voorlopig nog niet in het Nederlands.

Vanaf 29 april 2008 kunnen gebruikers van Microsofts oude besturingssysteem Windows XP het derde servicepack opvragen via het downloadcenter van de softwareleverancier. Anderhalve maand later, op 10 juni, wordt het servicepack verspreid via een automatische update van Windows. De twee weken tussenpose is bedoeld om systeembeheerders genoeg tijd te geven het nieuwe pakket binnen hun omgeving te installeren.

Het gaat voorlopig alleen om de Engelse, Franse en Duitse versies. Het is nog onduidelijk wanneer de Nederlandstalige SP3 voor XP verschijnt. Grote licentieafnemers, oem-fabrikanten en MSDN- en Technet-abonnees kunnen al vanaf 21 april met het pack aan de slag.

SP1 voor Vista

Momenteel maakt nog ongeveer 90 procent van de Windows-gebruikers gebruik van het oude besturingssysteem XP. Slechts 10 procent is inmiddels overgestapt op Vista. Voor de Nederlandse Vista-gebruikers verscheen eerder deze week het eerste servicepack in de Nederlandse taal. Dat was ongeveer vier weken nadat SP1 in Engels, Duits en Frans uitkwam.

De Nederlandse versie van SP1 voor Vista is te vinden via deze link (voor 32bit) en via deze link (voor 64bit). Eerder publiceerde Computable een testrapport over SP1 voor Vista.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

29 april -> 10 juni -> een kleine twee weken later? Wordt zeker 10 mei bedoeld? Jammergenoeg staat er dus niets in dit artikel over wanneer we de NL versie mogen verwachten of wat de voordelen zullen zijn. Ik blijf verder de impact die een MS OS servicepack heeft wanneer anderstalig vreemd vinden. Een goed OS zou in mijn beleving niet zo taal afhankelijk moeten zijn om ge-update hoeven worden, waarom kan de taal/interface er niet gewoon als schil overheen liggen en onafhankelijk zijn van de kernprocessen die een update nodig hebben. Lijkt mij een stuk eenvoudiger, sneller ok bovendien goedkoper.

SP3 voor XP gaat op 10 juni 2008 mee in de automatische update van Windows. Er zit dus anderhalve maand tussen het beschikbaar stellen als download en de automatische verspreiding ervan.

10 juni komt het servicepack 3 voor Windows XP, en na juni 2008 is Windows XP beperkt verkrijgbaar.
Handig....

dit betekent alleen maar, dat na juni 2008, je hem niet meer in de winkel kan kopen, dat is wat anders dan geen ondersteuning/support hebben op een product...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-04-17T14:16:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.