Lenovo wil ook Microsoft-loze desktop

Dit artikel delen:

Lenovo wil meedoen met IBM's initiatief voor een Microsoft-loze, complete desktopomgeving. De Chinese pc-producent bevestigt dat het interesse heeft voor IBM's combinatie van diens kantoorsoftware Notes, Symphony en SameTime met Linux.

Lenovo, die de pc-divisie van IBM heeft gekocht, ziet brood in de Microsoft-loze, complete desktopomgeving die IBM voor zakelijk gebruik biedt. Die werkplek omvat groupware Lotus Notes, kantoorpakket Symphony en im-software (instant messaging) Sametime, draaiend op Linux.

Linux inside

IBM heeft voor het onderliggende opensourcebesturingssysteem nu een wereldwijde overeenkomsten gesloten met Linux-leveranciers Red Hat, Novell en Canonical. Laatstgenoemde neemt de IBM-software mee in zijn online-aanbod voor applicaties in zijn Linux-distributie Ubuntu.

Berichten doen de ronde dat Lenovo al echt in onderhandeling is met IBM. Woordvoerders van het Chinese bedrijf zeggen slechts dat Lenovo "het initiatief met interesse bestudeert". Over concrete producten, voor de zakelijke of zelfs ook consumentenmarkt, wordt niet gerept.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waarschijnelijk komt de intresse van Lenovo omdat ze een partnership met IBM hebben en waardoor ze nu aan het kijken zijn of het een succes kan zijn

Als ze IBM zelf als speeltuin gebruiken zal het wel lukken .

Een volgend stapje op de weg naar meer keuzevrijheid.

Als ze toch samenwerken met Novell, laten ze dan dat hele Lotus Notes opdoeken en Groupwise als basis gebruiken.
Qua gebruikersvriendelijkheid kunnen Lotus Notes en ook Outlook hier bij verre niet aan tippen.

Hehe dat heeft lang geduurd.
Ik hoop dat - met deze twee giganten - er een einde gaat komen aan de dominantie van het Ramen besturings-systeem uit Redmond.

Ik zie de marketing slogans al voorbij komen:
"Open your Computers Windows and unlock the real potential of your hardware"

Ronald

Zeer nieuwsgierig naar dit alternatief, maar eerst zien en dan geloven want Big Blue heeft wel vaker van dit soort hersenspinsels waar nooit iets van is terecht gekomen...

PS: Er is helemaal geen reclame op deze site! (als je je adblock ff afsteld om doubleclick te verwijderen).

Een zakelijke desktop zonder Microsoft is voor nieuwe opkomende business misschien een alternatief, maar voor veel bedrijven die al in business zijn, gaan niet zomaar opnieuw investeren in kennis, opleiding van gebruikers en ondersteuning om 'van' Microsoft af te komen. Zeker om MS voor veel bedrijven gewoon een bedrijf is die software levert, waardoor hun werknemers kunnen werken.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-08-08T16:38:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.