'Kender Thijssen wordt meer oplossingsgericht'

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Kender Thijssen moet een oplossingsgericht bedrijf worden. Dit zegt George Banken, directeur van Detron. Zijn bedrijf nam Kender Thijssen onlangs over.

Kender Thijssen richt zich als ict-dienstverlener op middelgrote en grote organisaties in Nederland. Het bedrijf wordt onder Detron oplossingsgericht, aldus George Banken: "Kender Thijssen is tot nu een behoorlijk productgericht bedrijf. Ik ben geen techneut, maar een ondernemer. Het gaat erom dat de klant en zijn vraag bovenaan staan, pas daarna zoeken we de oplossingen erbij. Het productenaanbod van Kender Thijssen wordt voortaan om de klant heen gebouwd. Dat hebben we tegen alle de werknemers van Kender Thijssen gezegd. Die mening wordt daar nu ook gedragen."

Relatiemanagement

De omslag van een productgericht naar oplossingsgericht bedrijf gaat niet over één nacht ijs, beseft George Banken. "We gaan er daadwerkelijk voor zorgen dat de verkopers van Kender Thijssen meer aan relatiemanagement gaan doen. Ze moeten het bedrijf van de klant leren begrijpen en inzien waarom bepaalde functies van ict en telecom zo belangrijk zijn voor de klant. De productspecialisten van Kender Thijssen moeten oplossingsgerichte engineers worden. Het is goed om altijd kennis van producten te hebben, maar ik wil het in zijn verband zien. Dat is in de ict-branche nog lang niet vanzelfsprekend."

49 miljoen euro

Sinds half juli is Kender Thijssen Nederland onderdeel van de Detron ICT & Telecom Groep. Harm Altena heeft zich per 18 juli 2008 teruggetrokken als algemeen directeur van het bedrijf. Hij is opgevolgd door Ron Dikhoff die ruim dertig jaar ervaring heeft in de telecom- en zorgsector, bij onder andere Ericsson en Philips. Over het boekjaar 2007 realiseerde Kender Thijssen een omzet van 49 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-08T13:31:00.000Z Rik Sanders en Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.