Parlement VS legt eigen mail aan banden

Dit artikel delen:

In de VS heeft het Huis van Afgevaardigden zijn e-mailsysteem aan banden gelegd om te voorkomen dat het vastloopt onder miljoenen e-mailberichten. Veel mensen mailen de afgevaardigden hun ongenoegen over de afwijzing van het financiële reddingsplan van de regering.

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft maatregelen getroffen om te voorkomen dat de e-mailservers overbelast raken. Er is een maximum gesteld aan het aantal e-mailberichten dat vanaf de website kan worden verzonden. Als dit aantal is bereikt, wordt een melding getoond die oproept om het later nogmaals te proberen. "Systeembeheerders werken hard aan een oplossing. Bedankt voor uw geduld", aldus de mededeling.

De maatregel was noodzakelijk omdat de instelling de laatste dagen miljoenen e-mails ontvangt over het financiële reddingsplan van de Amerikaanse regering. Het zijn vooral bezorgde mensen uit de kiesdistricten van de verschillende afgevaardigden, die reageren op de afwijzing van het plan op maandag 29 september.

Verkeersagent

"We proberen uit te zoeken hoe we kunnen voorkomen dat de website House.gov volledig crasht", vertelt een woordvoerder van de facilitaire dienst die zowel de site als de maildiensten beheert. "We hebben een soort digitale verkeersagent geïnstalleerd. Of iedereen heeft er last van, of sommigen hebben er soms last van."

De maatregel zou de e-mailopstoppingen grotendeels hebben opgelost, aldus de woordvoerder. Hij vermoedt dat het euvel pas echt is verholpen op het moment dat de afgevaardigden akkoord gaan met het financiële reddingsplan van de overheid. Waarschijnlijk vindt vrijdag 3 oktober een nieuwe stemming plaats.

Seminar over e-mailmanagement

Wet- en regelgeving, zoals de Amerikaanse wet Sarbanes-Oxley, maken informatiebeheer steeds belangrijker. E-mail is de meest gebruikte vorm van communicatie. Welke e-mailgegevens moeten worden bewaard? Hoe zit het met onzichtbare besluitvorming? En hoe zorg je ervoor dat deze data vindbaar is, maar niet dubbel wordt opgeslagen? Met praktijkcases van verschillende sprekers worden deze en andere vragen op het vlak van e-mailmanagement tijdens Computable seminar beantwoord.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En zo wordt een grote groep individuele afzenders ineens een SPAMgroep omdat ze in een kort tijdsbestek ineens over hetzelfde onderwerp een zeer beperkte groep mensen in de Amerikaanse overheid aanschrijven via de email. Moeten ze daar in de US niet eerst weer een nieuwe wet voor uitschrijven die ook deze vorm van SPAM verbiedt, want lijkt toch een aardig middel om dan wel gehoord te worden als kiezer...

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-02T12:16:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.