CA World - ICT helpt CA bij oppoetsen imago

Dit artikel delen:

Bij softwareleverancier CA is de ict-afdeling een voorbeeld voor nieuwe klanten. Met transparantie hoopt het bedrijf interne en externe klanten beter van dienst te zijn. Onlangs startte het bedrijf een SAP-project waarin deze de nieuwe strategie kan toepassen.

De ict-afdeling van CA, leverancier van beheeroplossingen, moet een voorbeeld zijn voor de klanten. Het hoort bij het ‘nieuwe CA', zegt cio Stephen Savage tijdens de gebruikersconferentie CA World in Las Vegas. "We willen transparant zijn. Het is als relaties met vrienden. Een goede vriend is open."

Savage startte een jaar geleden als chief information officer (cio) bij CA. Hij was al in verschillende rollen werkzaam bij het bedrijf. De ict-afdeling had iemand met een 'businessblik' nodig en moest zich meer gaan richten op zijn gebruikers. Er werd te weinig rekening gehouden met de eisen en wensen van de werknemers. Iets wat door ict-bedrijven al lang wordt gepretendeerd, maar CA nog niet deed. "Bij de loodgieter thuis lekt de kraan", zegt Savage lachend.

Transparanter

Een van de veranderingen die Savage doorvoert, is dat de ict-afdeling transparanter is. Het uitgeven van een jaarlijks rapport moet klanten en gebruikers meer duidelijkheid geven. Daarnaast gebruikt het bedrijf veel eigen producten die als best practice moeten dienen.

Dat betekent wel dat het bedrijf een testomgeving is voor nieuwe producten. Ict'ers bij de leverancier krijgen daarom vaak te maken met bèta-producten. Momenteel draaien er 43 bèta-versies in de ict-omgeving van CA. Dat is wel eens lastig, geeft de cio toe. Jaarlijks wordt een plan opgesteld welke nieuwe producten er op de markt komen en welke moeten worden getest.

"Niet alle applicaties zijn geschikt voor onze omgeving. Wij kunnen bijvoorbeeld niets met applicaties voor financiële instellingen." Af en toe delft Savage het onderspit en moet hij toch toepassingen gebruiken die hij in eerste instantie niet wilde hebben. Toch blijven alle applicaties in productie. "We gebruiken er nu honderddertig."

Geen Oracle

Het is gebruikelijk bij softwarebedrijven dat ze eigenlijk alleen met eigen producten werken, zegt de ict-directeur. Ook bij CA wordt niet vaak een andere leverancier overwogen. "We hebben bijvoorbeeld bijna geen Oracle-databases. Ingres wordt hoofdzakelijk gebruikt."

Onlangs werd wel gekeken naar een andere leverancier. Dat was bij de aanschaf van een erp-pakket (enterprise resource planning). Het werd voor CA te duur om verschillende applicaties voor de financiële planning te gebruiken. Daarom koos het bedrijf SAP. Bij deze implementatie kan meteen de nieuwe strategie van de afdeling worden toegepast. SAP is namelijk niet erg gebruiksvriendelijk, vindt Savage. "Het wordt een moeilijke weg naar het gebruik van de applicatie. Dat is niet altijd even makkelijk."

Nieuwe CA

CA (Computer Associates) wil zijn imago oppoetsen. De reputatie van softwareleverancier liep schade op, onder andere door boekhoudschandalen en de agressieve manier van zaken doen. Sinds 2005 is de gehele top van het bedrijf vervangen. Het ‘nieuwe' CA probeert het oude imago van zich af te schudden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

CA mag eens iets gaan doen aan hun eTrust Integrated Threat Management ITM v8.1. Op windows 2008 x64 is deze wat performance betreft niet meer te hanteren. We zijn dus maar overgestapt naar NOD32.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-17T09:43:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.