Weinig problemen bij gestopte Office 2003-hulp

Dit artikel delen:

Analisten en gebruikers verwachten niet dat het niet langer ondersteunen van Office 2003 door Microsoft problemen met zich meebrengt. De door de softwaregigant aangeboden aanvullende ondersteuning is volgens hen een nette service, maar in de meeste gevallen niet nodig. Microsoft stopt de gratis ondersteuning met ingang van 14 april 2009.

Het veelgebruikte kantoorpakket Office 2003 is zo ver doorontwikkeld, dat de gemiddelde gebruiker geen aanvullende ondersteuning van Microsoft meer nodig heeft wanneer het softwarebedrijf op 14 april daarmee stopt. Dat vindt IDC-analist Marcel Warmerdam. "Misschien dat hele grote bedrijven het voor de zekerheid willen, maar kleinere bedrijven zullen het niet snel nodig hebben. Over het algemeen wordt er toch al niet zoveel gebruikgemaakt van de ondersteuning."

Volgens Warmerdam is het aantal bedrijven dat door het stoppen van de ondersteunings zal overschakelen naar Office 2007 niet erg groot. "Veel bedrijven slaan een versie van Office over, omdat er toch niet zoveel verandert."

Minimaal

Een van die bedrijven die nog niet overstapt op Office 2007 is Equens SE, dat zorgdraagt voor de verwerking van girale betalingen. Systeemmanager Alex Vermeulen maakt zich geen zorgen om het wegvallen van de Microsoft-hulp. "Het aantal problemen dat we moeten melden is minimaal."

Equens maakt nog altijd gebruik van Office 2003. De aan te schaffen uitgebreide ondersteuning is volgens Vermeulen geen optie. Bij eventuele problemen zou Equens in plaats van het afkopen van extra ondersteuning wel overschakelen naar versie 2007.

Geen hoofdreden

Ict-dienstverlener Caesar Groep schakelt wel over naar de nieuwste versie van Office. "We zitten momenteel midden in de migratie", legt systeemontwikkelaar Manfred de Laat uit. "Dat de ondersteuning voor Office 2003 stopt, speelt wel mee in onze keuze om te upgraden, maar het is niet de hoofdreden. We waren al bezig met een complete upgrade van onze infrastructuur en hebben ervoor gekozen om ook meteen Office te vervangen. Ik begrijp goed dat Microsoft de gratis ondersteuning stopt. Je kunt nu eenmaal niet eindeloos support bieden."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-09T15:36:00.000Z Nick Kivits
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.