Microsoft gaat Internet Explorer 8 ‘pushen’

Dit artikel delen:

Gebruikers van Windows en Explorer 6 en 7 krijgen vanaf deze week automatisch Internet Explorer 8 op hun desktop geïnstalleerd, tenminste als ze hebben aangegeven automatische updates te ontvangen. Volgens Microsoft zal het installatieproces “gradueel” verlopen. Dat wil zeggen dat niet alle gebruikers tegelijk te maken krijgen met de automatische installatie van IE8.

Internet Explorer 8 wordt gepushed naar Windowsgebruikers die hebben aangegeven automatische updates te willen ontvangen. De push geldt voor XP en Vistagebruikers en voor bedrijven met Windows Server 2003 en 2008.

Onder Windows Server 2003 en 2008 kunnen systeembeheerders behalve de installatie, ook de download tegenhouden van IE8. Hiervoor bestaat een Blocker Toolkit.

Hoewel het downloaden van IE8 onder XP en Vista automatisch gebeurt, moeten gebruikers van deze besturingssystemen nog wel toestemming geven om de installatie te starten.

Volgens Microsoft zal het installatieproces "gradueel" verlopen. Dat wil zeggen dat niet alle gebruikers tegelijk te maken krijgen met de automatische installatie van IE8.

Windows 7

Internet Explorer 8 gaat daarnaast ook deel uitmaken van Windows 7, maar kan worden gedeïnstalleerd. Windows 7 wordt in januari 2010 verwacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ict afdelingen van Nederland, maakt u de borst maar nat en de handjes uit de mouwen.

"Internet Explorer 8 gaat daarnaast ook deel uitmaken van Windows 7, maar kan worden gedeinstalleerd."
Beetje vreemde werkwijze.. eerst IE8 bij je klanten door je strot duwen, maar je kunt 'm later weer de-installeren? Waarom is het dan niet mogelijk om gebruikers, systeembeheerders ervoor te laten kiezen OF ze wel IE8 op hun systeem willen hebben?
Hoe bedoel je vendor lockin?

Ik ben benieuwd of Microsoft ook gratis consultancy services erachteraan pushed, je bedrijf in, om ervoor te zorgen dat de problemen die door de IE8-push ontstaan ook weer automatisch op geruimd gaan worden?

@Ronald Vermeij, 16-04-2009 07:58
Gewoon zorgen dat je je niet afhankelijk maakt van een specifieke browser, en dan ook nog eens een specifieke versie. Die lockin doet men toch echt zelf.

Ook als de zachte waar ontwikkeld wordt door een extern bedrijf: Afdwingen dat het voldoet aan open standaarden. Je bent er zelf bij.

Van mij mag MS veel harder duwen.

"IE 5.5 voldoet prima", dat soort werk :')

@Foobar: Heb je helemaal gelijk in! als je nog helemaal aan het begin! staat van het opzetten van een bedrijf, ict-infrastrutuur.

Echter beginnen vele bedrijven onschuldig en goedgelovig met Windows, en komen er pas later achter, dat ze geen weg meer terughebben. mits ze giga-veel kosten willen maken om de open keuzen en een microsoft vrije ict-infrastructuur terug te krijgen.

Daarnaast word dit, op het MS platform bijna technisch onmogelijk gemaakt, als je haast wel verplicht mee moet doen aan het "Windows Update en Servicepack circus" om je MS-OS lekvrij te houden.

Als ze na 6 jaar - via licentie - de gratis support stoppen... welke keuze heb je dan?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-14T11:42:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.