Werkplekbeheer NXP gaat naar Atos Origin

Dit artikel delen:

Chipfabrikant NXP heeft zijn wereldwijde werkplekbeheer bij Atos Origin neergelegd. Beide partijen sloten daarvoor een vierjarig contract met een waarde van dertig miljoen euro. Atos Origin gaat zestienduizend werkplekken beheren. De ict-dienstverlener neemt de plek in van Getronics dat een eerdere overeenkomst met NXP ontbonden zag worden. Volgens een zegsvrouw komen enkele automatiseerders, voornamelijk buiten Nederland werkzaam, over van Getronics naar Atos Origin.

NXP neemt van Atos Origin de zogeheten 'Adapative Workplace' af: een flexibele, mobiele oplossing waarmee het aantal te beheren werkplekken snel uitgebreid of gereduceerd kan worden. Voor NXP, dat zware reorganisaties heeft ondergaan, is dat een aantrekkelijke opzet met het oog op verdere ontslagrondes of juist uitbreidingen wanneer het economisch tijd weer is gekeerd.  Via het standaard desktopontwerp van deze oplossing verwacht de chipfabrikant ook nog op de kosten te kunnen besparen.

Eigenlijk sloot NXP dit contract al vorig jaar, maar dan met Getronics. De desktopbeheerspecialist had al een pluk werkplekken onder zijn hoede en kreeg daar vorig jaar een bulk bij. Het nieuwe contract werd echter nooit bekrachtigd, meldde Computable in maart dit jaar. NXP achtte het uit synergie-oogpunt verstandiger om het werkplekbeheer onder te brengen bij de partner die al wereldwijd de rekencentrumdiensten uitvoert: Atos Origin. Daarbij speelde ook mee dat NXP een zware herstructurering had ondergaan en het bedrijf met Getronics een verschil van inzicht had over de schaalbaarheid van het contract.

Verschil in contract

Er zit wel een verschil tussen het nieuwe contract van Atos Origin en de ontbonden overeenkomst met Getronics. Bij Atos Origin betreft het zestienduizend werkplekken, een vierjarige opdracht en dertig miljoen euro. Bij Getronics, dat al tweeduizend werkplekken onder beheer had, ging het om dertienduizend werkplekken erbij, voor een periode van drie jaar en met een contractwaarde van vijftien miljoen euro. De woordvoerster van Atos Origin zegt de precieze verschillen niet te kennen, maar denkt wel te weten dat het om een uitgebreidere deal handelt. 'Een voordeel voor NXP is dat Atos Origin een wereldwijde dekking heeft met ook een sterke aanwezigheid in Azië. Daar gaan we zo'n 1800 werkplekken beheren.' NXP was nog niet in de gelegenheid een reactie te geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Iedereen lijkt nu toch te kiezen voor continu�teit.

De laatste tijd komt de ene grote vis na de andere grote vis aanzwemmen.

In 1 week 150ME business creeeren is toch wel een knappe prestatie en een mooi vooruitzicht in deze tijd.

15% voorlopen op de order intake!

Het lijkt allemaal zo mooi.En gefeliciteerd Atos!

Maar als Atos loop je een groot risico:
NXP is niet zo loyaal aan zijn IT-leveranciers.
Vooraf aan Getronics zijn al meerdere partijen gegaan als bijvoorbeeld IBM (data centers) & CapGemini (applicatie ontwikkeling)& Atos SI (ook applicatie ontwikkeling)
Met een omzet van 10M per maand bij NXP, een lange betalingstermijn en NXP met zijn moeilijke marktpositie, had ik deze werkplek-vis aan me voorbij laten gaan.
Een probleem met NXP is meteen een gigantische bleeder financieel gezien!

Maar de belangrijkste vraag blijft: waarom zou Atos de werkplek beter kunnen beheren dan Getronics? Is het de service of is het de relatie?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-06-26T11:10:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.