Overnameprooi Sun lijdt zware verliezen

Sun Microsystems boekt over het gebroken boekjaar 2009 een verlies van 2,2 miljard dollar (1,5 miljard euro). De jaaromzet zakte met 17,5 procent tot 13,9 miljard dollar. De lagere cijfers komen vooral doordat bedrijven uit de financiële sector minder servers en software afnemen. Het zal een zware opgave zijn voor softwareleverancier Oracle om de serverbouwer weer op het goede pad te krijgen. Sun Microsystems werd in april voor 7,4 miljard dollar (5,2 miljard euro) ingelijfd door Oracle.

In het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2009 daalde de omzet van Sun met 31 procent naar 2,6 miljard dollar. Berichten over de overname door Oracle hebben de financiële resultaten kennelijk geen goed gedaan. Sun boekte in het vierde kwartaal 2008 nog 88 miljoen dollar winst. Onder de streep van de resultaten over het vierde kwartaal van 2009 staat nu 147 miljoen dollar in rode cijfers.

Verrassing

De Amerikaanse softwareleverancier Oracle verraste in april 2009 met de overname van Sun Microsystems. Sun stond eigenlijk op het verlanglijstje van IBM maar die overname ging niet door. Naar verwachting wordt later dit jaar Sun voor 7,4 miljard dollar definitief ingelijfd. De Amerikaanse mededingingsautoriteiten hebben al ingestemd met de overname. De Europese Commissie moet nog groen licht geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

tja, veel licentie omzet uit OpenOffice(.org), solaris en Java zal Sun niet halen.

Raar dat Oracle straks wel een bedrijf mag zijn met ERP/CRM software, databases, Office applicaties en twee besturingssystemen. Ben benieuwd wat de de EU gaat doen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-31T11:30:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.