Microsoft halveert prijzen voor Franse hoofdstad

Microsoft paait de gemeente Parijs door de prijzen voor zijn software te verlagen. De Windows-producent biedt kortingen tot 60 procent. Parijs evalueert Linux voor zijn it-omgeving.

De burgemeester van Parijs verklaart dat zijn gemeente Linux is gaan evalueren nadat hij hoorde van andere grote steden die migratie naar open source-software overwegen. De Franse hoofdstad is nu halverwege de planning van een grootschalige migratie ter waarde van wel 195 miljoen dollar. Dit betreft de vervanging van verouderde hardware én software. Parijs gebruikt momenteel Windows en Microsoft Office. Die migratie is gepland voor de komende drie jaar.
 
Microsoft verleent de korting aan bedrijven die betrokken zijn bij de ict van de gemeente Parijs. Analisten schatten dat de totale softwarenota wel achttien miljoen dollar kan bedragen.
 
De aangeboden kortingen zijn uitgelekt via een anonieme bron binnen de gemeente Parijs. De Franse Microsoft-directeur Christophe Aulnette bevestigt dat zijn bedrijf heeft aangegeven kortingen te willen geven. Hij geeft echter geen details over de hoogte daarvan. "Wij zijn bereid om moeite te doen wat betreft de prijzen", verklaarde Aulnette tegenover persbureau Associated Press.
 
Jasper Bakker
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-05T15:40:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.