Atos Origin verhuist servers zorgverzekeraars

Dit artikel delen:

Verzekeringscombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias besteedt de komende zes jaar het serverbeheer uit aan Atos Origin. Als onderdeel van die opdracht worden 1500 servers die nu draaien bij vestigingen in Alkmaar, Assen, Nijmegen en Zwolle verhuisd naar het datacenter van de Utrechtse dienstverlener. De opdracht moet in de loop van 2010 zijn afgerond. Het contract heeft een waarde van negentig miljoen euro. Twaalf ict-medewerkers van de zorgverzekeraar treden in dienst bij de dienstverlener.

De zorgverlener heeft al langer plannen om het serverbeheer te centraliseren. Door fusies in het verleden waren de servers verdeeld over vier verschillende datacenters. Bovendien verhuist de verzekeraar naar een nieuw hoofdkantoor in Arnhem.

Ict- directeur van Univé-VGZ-IZA-Trias, Jo Knippenberg: ‘Het werd al snel duidelijk dat we een nieuw datacenter nodig hadden, ook omdat we ons serverbeheer graag wilden centraliseren. We hebben de opties nieuwbouw en uitbesteden tegen elkaar afgewogen. Maar in deze tijd is het bijna niet meer doenlijk om zelf een datacenter in te richten en te onderhouden.'

4,3 miljoen verzekerden

Univé-VGZ-IZA-Trias is een van de grootste verzekeraars van Nederland. De verzekeraar is ontstaan uit de fusie tussen Univé en VGZ-IZA-Trias. De verzekeringscombinatie telt ruim 4,3 miljoen zorgverzekerden en 800.000 schadeverzekerden.

Atos in de zorg

Atos Origin levert ict-diensten aan Achmea Zorg, Menzis, CZ, Zorg en Zekerheid, ONVZ, DSW, Salland, De Friesland Zorgverzekeringen en College voor Zorgverzekeringen. De dienstverlener beheert voor Achmea de datacenters. Achmea besteedde in 2008 het volledige datacenterbeheer uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-12T11:35:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.