Rentokil koopt Google Apps voor 35.000 man

Dit artikel delen:

De internationale dienstverlener Rentokil Initial koopt Google Apps Premier Edition voor zijn 35.000 medewerkers in vijftig landen, waaronder Nederland. Het web-based softwarepakket vervangt de 180 e-maildomeinen en veertig mailsystemen die het bedrijf binnen zes divisies gebruikt. Het nieuwe platform is beschikbaar vanaf elk apparaat dat is aangesloten op internet. De mobiele medewerkers kunnen Google Apps gebruiken via een handheld, thuiscomputer of flexplek op kantoor.

Rentokil Initial wil 20.000 desktopgebruikers en 15.000 mobiele werkers toegang geven tot Google Apps. Die laatste groep beschikt nu niet over bedrijfsmail.

Het softwarepakket biedt de medewerkers chat- en videomogelijkheden, persoonlijke en gedeelde kalenderfunctionaliteit, één mailsysteem en een wereldwijd adresboek. Dit zorgt voor betere samenwerking binnen en tussen de verschillende divisies. Ook biedt de software automatische e-mailvertaling en real-time vertaling in het chatprogramma Google Talk.

'Het werken met  één bedrijfsbrede e-maildatabase lost veel frustraties op. Bovendien kunnen medewerkers makkelijker kennis delen en samenwerken, zonder dat dit de druk op de ict-afdeling verhoogt', zegt cio Bryan Kinsella van Rentokil.

Proef

Voordat Rentokil besloot het pakket voor alle medewerkers aan te schaffen is eerst een proef van honderd dagen gehouden binnen de divisie Rentokil Initial Ambius. Dit onderdeel telt 800 medewerkers, verspreid over de hele wereld.

Rentokil Initional houdt zich in Nederland bezig met onder andere de verhuur van handdoeken, bedrijfskleding  en vloeren, ongediertebestrijding, schoonmaakdiensten en planten voor op kantoor. Het bedrijf is in 1927 in Engeland gestart. Sinds 1936 heeft het bedrijf voet aan de grond in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is het verdere verloop van dit proces ergens te volgen, bijv. via een Twitter van een betrokkene?

Zo te zien is deze keuze door een verlener van normale consumentendiensten voor Google Apps een no-brainer. En kan wereldwijd tientallen miljoenen besparen. Inderdaad is de Availability door het grote park van Google centers in de orde van 99,999.
Met een zelf beheerde SSO Directory en Open SSO call naar Google Apps hoeft er voor de gebruikers niet zoveel verschil te zijn met voorgaande office applicaties.
Dit is voor inventieve CTO's smullen en mega-bucks besparen!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-12T13:57:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.