PinkRoccade beheert ICT gemeenten op afstand

Dit artikel delen:

PinkRoccade Local Government heeft een overeenkomst gesloten met beheersoftwareleverancier BMC Software. De bedrijfssoftwareleverancier en ict-adviesorganisatie voor lokale overheden gebruikt de software van BMC voor beheerdienstverlening op afstand. Vanuit het eigen rekencentrum in Eindhoven worden de ict-systemen van gemeenten op afstand te beheerd en geanalyseerd. De overeenkomst heeft een looptijd van drie jaar met optie tot verlenging. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Het gaat om een nieuwe vorm van beheerdienstverlening waarbij op afstand de ict-systemen en applicaties bij gemeenten worden beheerd. PinkRoccade Local Government installeert een agent op de server van de klant. Zo worden de systemen en applicaties op afstand beheerd. De leverancier van beheerdiensten voor de overheid zegt dat door de inzet van de beheersoftware de beheertaken verschuiven van een reactieve naar een proactieve aanpak. Door het beheer te automatiseren en uitval van systemen en applicaties te voorspellen, of in een vroeg stadium te detecteren, moeten ict-problemen bij gemeenten sneller verholpen worden. De beheersoftware wordt gefaseerd ingevoerd.

PinkRoccade Local Government levert onder andere een midoffice voor gemeenten. Het gaat om een bedrijfsinformatiesysteem dat de schakel is tussen de frontoffice, de plek waar klantcontacten zoals poststukken, telefoongesprekken, contact via de website en elektronische formulieren binnenkomen en de backoffice, het hart van de organisatie waar zich, onzichtbaar voor buitenstaanders de primaire processen afspelen. Zoals de behandeling van gemeentelijke aanvragen. Bij het bedrijf werken vierhonderd mensen.

BMC Software is een gespecialiseerde leverancier van beheersoftware. In de markt voor beheersoftware concurreert het bedrijf met grootmachten als IBM, leverancier van Tivoli, HP (Openview) en CA (Unicenter). Het bedrijf zegt weinig last te hebben van de slechte economische omstandigheden in de wereldeconomie en noteerde over het gebroken boekjaar 2008-2009 een omzet van 1,87 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-30T14:07:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.