Evans Data: Linux 'veiliger' dan Windows

Linuxgebruikers hebben nauwelijks last van virussen of computerkrakers. Dat blijkt uit een onderzoek onder vijfhonderd gebruikers van en ontwikkelaars voor het open source besturingssysteem.

De meeste problemen rond Linux ontstaan door incomplete veiligheidsinstellingen en verkeerd geconfigureerde webservers, concludeert Evans Data, een ict-onderzoeksbureau in Californië dat het onderzoek uitvoerde. De resultaten staan in schril contrast met een eerder onderzoek van hetzelfde bureau, waaruit bleek dat 60 procent van de niet-Linuxgebruikers en -ontwikkelaars wel eens een veiligheidsprobleem had gehad, en 32 procent zelfs drie of meer.
Het onderzoek staat ook lijnrecht tegen een onderzoek uit maart, van ict-onderzoeksbureau Forrester Volgens Forrester zijn juist de besturingssystemen van Microsoft veiliger dan Linux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Je hoeft niet echt doorgestudeerd te hebben om te constateren dat linux een heel stuk veiliger is mits goed geconfigureerd. Het is voor mij nog altijd een raadsel dat dit niet doordringt in het bedrijfsleven en bij de (semi) overheid waar ik zelf werk. Spelen belangen hier een rol of gaat het meer om een verankerd conservatisme? Angst voor een nieuw (oud) systeem. Kosten? Er spreekt weinig rationaliteit uit in het niet inzetten van Linux als het gaat om veiligheid.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-07-30T16:26:00.000Z
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.