IBM wil Linux-ontwikkelaars met rust laten

"IBM is niet van plan om zijn patenten te gebruiken tegen de Linux-kernel, tenzij we gedwongen worden om ons te verdedigen", zo zei Nick Donofrio van IBM tijdens een toespraak op Linux World.

Donofrio riep op de conferentie andere technologiebedrijven op om het voorbeeld van IBM te volgen, meldt Cnet. De belofte van IBM is een reactie op een onderzoek naar mogelijke patentinbreuken door Linux dat eerder deze week werd gepresenteerd.

Bestudering van versies 2.4 en 2.6 van de Linux-kernel wees volgens de onderzoeker uit dat er 283 patenten zijn die mogelijk een probleem vormen voor Linux. Zestig van deze patenten zijn in handen van IBM, dat jarenlang het technologiebedrijf was met de meeste patentaanvragen.

De Linux-gemeenschap maakt zich vooral zorgen over de patenten die Microsoft in handen heeft. Volgens het onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van Open Source Risk Management (OSRM), zou Linux mogelijk inbreuk maken op 27 octrooien van Microsoft. Microsoft staat bekend als een tegenstander van open-sourcesoftware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-08-06T10:15:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.