CA wijzigt bedrijfsnaam in CA Technologies

Dit artikel delen:

Beheersoftwareleverancier CA heeft zijn bedrijfsnaam gewijzigd in CA Technologies. De leverancier vindt dat die naam beter past bij de huidige bedrijfsactiviteiten zoals het leveren van beheer- en beveiligingsoftware en ict-dienstverlening op afstand. CA maakte de nieuwe bedrijfsnaam bekend tijdens de gebruikersconferentie CA World 2010 in Las Vegas.

Het idee van de naamswijziging komt uit de koker van ceo Bill McCracken die sinds begin 2010 de scepter over het bedrijf zwaait. McCracken grapte tijdens de opening van het evenement: 'Ik vindt het sowieso vervelend dat iedere keer California op mijn scherm komt als ik CA intyp in Google.' Daarnaast zou uit onderzoek van de leverancier onder klanten en partners blijken dat er onduidelijkheid bestaat over het productaanbod van CA. De nieuwe naam dekt volgens de algemeen directeur de lading van de nieuwe activiteiten en waar het bedrijf in het verleden voor stond. Bovendien maakt de toevoeging van de naam Technologies volgens het bedrijf meteen duidelijk wat het bedrijf doet.

De leverancier voert een wereldwijde advertentiecampagne om de naamswijziging onder de aandacht te brengen. Daarnaast is de bedrijfswebsite vernieuwd.

Slecht imago

CA dat aanvankelijk Computer Associates heette, kampt met een slecht imago. Vijandige overnames en boekhoudschandalen uit het verleden spelen het bedrijf parten bij de acquisitie van nieuwe klanten of bij het behouden van bestaande klanten, zei voormalig Benelux-directeur Bennie Peleman in 2008 tegen Computable.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De vorige naam van CA was Computer Associates. Ze hebben ook een lange lijst van overnames:

http://en.wikipedia.org/wiki/CA,_Inc.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-17T09:43:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.