Apple zet besturingssysteem iOS 4 klaar

Dit artikel delen:

Technologiebedrijf Apple heeft zijn nieuwe besturingssysteem iOS 4 beschikbaar gesteld. Het platform, dat voorheen iPhone OS 4.0 heette, kan worden gebruikt op iPhones, iPods Touch en later ook op iPads. Met de nieuwe versie is een aantal verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van eerder varianten. Zo werkt multitasking voor sommige toepassingen uit de App Store en kunnen verschillende e-mailadressen worden geïmporteerd in één berichtenbus.

Andere nieuwigheden zijn de mogelijkheid om digitaal in te zoomen met de camera en de integratie in het besturingssysteem van iBooks. Dat is een applicatie waarmee gebruikers digitale boeken kunnen kopen en lezen. Tot dusver bestond iBooks alleen als gratis toepassing in de App Store. Ook is het met iOS 4 mogelijk om via bluetooth een draadloos toetsenbord te koppelen aan de iPhone.

iPhone 4

Bezitters van een iPhone 3G en de nieuwere 3GS kunnen updaten naar het nieuwe besturingssysteem. Dat kan met behulp van iTunes 9.2. iOS 4 werkt niet op de eerste generatie iPhone die in 2007 op de markt kwam. Het platform kan wel op de iPod Touch worden geïnstalleerd. iPad-gebruikers kunnen pas vanaf het najaar upgraden naar het nieuwe platform.

Alleen op de nieuwste generatie iPhones (iPhone 4) zal de volledige functionaliteit van iOS 4 werken. Dat model ligt vanaf 24 juni 2010 in Amerikaanse winkels. In juli 2010 komt het toestel onder meer naar winkels in Nederland en België, hoewel sommige media speculeren dat Nederland pas in het najaar aan de beurt is. Dat zou te maken hebben met een exclusieve distributie-overeenkomst tussen Apple en Vodafone Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Correctie: iTunes 9.2 voor op de Mac om iOS 4 te kunnen uitpakken op een iPhone en niet iTunes 4.9

Voor de privacy bewuste gebruiker. De algemene voorwaarden die bij iOS4 horen zijn in strijd met de europeese/nederlandse wetten aangaande het verzamelen van data van de gebruiker.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-06-22T16:01:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.