Computable-expert Dick Costeris overleden

Afgelopen zondag 11 juli 2010 is Dick Costeris op 49-jarige leeftijd overleden. Costeris werkte als servicemanager bij Ordina en was ook als Computable-expert actief in de topics Beheer en Outsourcing. Hij werd vooral bekend als groot voorstander van ITIL.

Jos Burkx, business unit manager bij Ordina en manager van Dick Costeris, roemt hem om zijn enorme passie voor servicemanagement. 'Dick was een leidende senior servicemanager bij ons, met een uitgebreid eigen netwerk. Met zijn gedrevenheid was hij soms ook koppig, maar altijd was hij respectvol naar klant en collega. Wanneer je valide argumenten had, kon hij zo met je meegaan. Dick is belangrijk geweest bij de doorontwikkeling van de servicemanagementunit van Ordina, waarbij in het vakgebied natuurlijk de focus verschoof van ict naar de business. Dick was bijna 21 jaar werkzaam voor Ordina. Wat mij van Dick het meest is bijgebleven, is zijn integriteit naar zijn vak, zijn gezin, Ordina en naar alles waarmee hij bezig was.'

Niet bij pakken neerzitten

Dick Costeris was al enige tijd ziek, maar de afgelopen jaren ging het wat beter met hem. Tot enkele maanden geleden, toen zijn ziekte genadeloos terugkwam. Toch ging Costeris niet bij de pakken neerzitten en bleef hij werken. 'Daar putte hij kracht uit', aldus Burkx. 'Het was zijn uitdrukkelijke verzoek om zijn ziekte niet bekend te maken, waardoor veel mensen toch nog geschokt zijn door zijn overlijden.' Tot zes dagen voor zijn dood bleef Costeris zich voor Ordina inzetten.

Ook bij Computable was Dick Costeris actief. Voor zowel het topic Beheer als het topic Outsourcing zette hij zich regelmatig in. Zo schreef hij over het kosten bewust kosten besparen en over waarom outsourcing niet werkt. Uiteraard mocht ook ITIL niet in zijn bijdragen ontbreken, een van zijn laatste bijdragen ging dan ook over ITIL versie 3 (ITIL3). Ook schreef Costeris over de regie bij outsourcing, ISO20000, KPI's en over falende ict-projecten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Als mede expertlid wens ik ieder sterkte toe die direct of indirect een relatie had met Dick. Het is altijd treurig om te vernemen dat het leven ontnomen wordt op deze wijze en leeftijd. Zijn karakter en inzet kunnen als voorbeeld dienen voor velen. Ook is het een signaal dat dagelijkse problematiek irrelevant is en geen reden mag zijn om te genieten van de dag die gegeven wordt.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-07-14T16:17:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.