Nobel wint beheercontract bij EBN

Dit artikel delen:

EBN (Energie Beheer Nederland) heeft het technisch beheer van zijn ict-infrastructuur de komende drie jaar uitbesteed aan Nobel uit Naarden. Nu nog voert Valid dit uit. EBN heeft Nobel geselecteerd na een aanbesteding waaraan tien partijen meededen. De contractwaarde bedraagt zeshonderdduizend euro. EBN participeert namens de Nederlandse Staat in opsporing en winningdeelnemingen voor olie en gas in Nederland. Het bedrijf is gevestigd in Utrecht, telt 85 medewerkers en heeft een omzet van zes miljard euro.

It-manager Jean Hoen van EBN vertelt dat zijn afdeling van vier man de regie voert over het beheer en de uitvoering van nieuwe ict-ontwikkelingen. Applicatieondersteuning voor met name specifieke software voor de olie- en gasindustrie wordt uitgevoerd door diverse partners op basis van service level agreements. Het contract voor infrastructuurbeheer (conform ITIL) dat sinds 2006 door Valid uitgevoerd wordt, is nu Europees aanbesteed en gegund aan Nobel. Er gaat geen personeel over naar Nobel.

EBN

EBN participeert namens de Nederlandse Staat in opsporing en winningdeelnemingen voor olie en gas in Nederland. EBN is een BV met de Staat als enige aandeelhouder en was van oudsher een onderdeel van DSM. Begin 2006 is EBN verzelfstandigd en opereert sinds die tijd vanuit een kantoor in Utrecht met een eigen ict-infrastructuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-18T08:03:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.