Qurius richt hostingcentrum in bij KPN

Ict-dienstverlener Qurius brengt de hosting van zijn eigen ict en die voor zijn klanten onder in het KPN Cybercenter in Aalsmeer. De dienstverlener uit Zaltbommel huurt nu nog ruimte in het datacentrum Interconnect in Den Bosch. Die ruimte voldoet niet meer aan de eisen en milieudoelstellingen die Qurius stelt. De dienstverlener wil in 2014 100 procent duurzaam werken. Op termijn zullen alle klanten van de dienstverlener overgaan naar de locatie in Aalsmeer.

Het cybercenter van KPN in Aalsmeer, dat een datavloer van 5500 vierkante meter heeft, voldoet volgens Qurius aan de laatste milieu- en duurzaamheideisen. De dienstverlener uit Zaltbommel krijgt een afgesloten ruimte waarin de systemen op eigen hardware draaien. In de overgangsperiode blijft het Bossche datacenter in gebruik. Vanaf  januari 2011 moeten de eerste klanten van Qurius worden bediend vanuit Aalsmeer.

Tienduizend gebruikers

Bij de inrichting van het hosting center zijn medewerkers van de Duitse tak van Qurius betrokken. Zij bouwen in eerste instantie aan een capaciteit om 10.000 gebruikers bij verschillende klanten te bedienen.

Vanuit het KPN Cybercenter levert Qurius ontwerp, infrastructuur, implementatie en systeembeheer van op Microsoft gebaseerde bedrijfsautomatisering.

Zakelijker

Leen Zevenbergen, sinds januari 2010 algemeen directeur van Qurius, verwacht dat het verlieslatende bedrijf in 2011 weer winst maakt. Daarvoor moet zijn bedrijf wel zakelijker worden, vertelde hij in september 2010 aan Computable.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-11-30T10:27:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.