Atos Origin beheert iDeal-platform bij ABN Amro

Dit artikel delen:
E-commerce

ABN Amro heeft Atos Origin aangetrokken voor de levering en het beheer van het platform ter ondersteuning van transacties via de online betalingstandaard iDeal. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar. Het gaat om een centrale oplossing waarmee ABN Amro aansluit op de eisen die de nieuwe betaalstandaard Sepa stelt. Atos Origin beheerde al voor de Fortis Bank, die in Nederland is gefuseerd met ABN Amro, een iDeal-oplossing.

Volgens de bank is het voordeel van de centrale interne oplossing dat het voortaan betalingen in de nieuwe Sepa-omgeving eenvoudig via één rekening en tegen lagere kosten kan verwerken. Sepa, een plan van de Europese Unie, staat voor Single Euro Payments Area. In 2013 moet dit uniforme vereenvoudigde betaalsysteem er zijn, waardoor er na de contante euro ook sprake is van de digitale euro.

Door Sepa-bestendige iDeal-oplossing in te voeren, onder meer door de introductie van bankidentificatiecodes als BIC en IBAN, is de betalingsstandaard voor ABN Amro vergelijkbaar met andere online betaalmethoden, zoals het Duitse Giropay en EPS uit Oostenrijk. Uiteindelijk moet er ook een geharmoniseerde Europese online betaalzone komen waarin sprake is van een efficiënter en goedkoper betalingsverkeer.

iDeal

Klanten van onlinewinkeliers kunnen zich voor de betalingsprocedure via Ideal op de website van hun bank identificeren met behulp van een beveiligingscode, zoals een pin- of tan-nummer of een wachtwoord. Tegelijkertijd start de webhandelaar een transactieonderzoek met de gerelateerde bank. Na verificatie van de identiteit van de koper en autorisatie van de betalingsprocedure door de bank vindt de online transactie doorgang. Zowel de klant als ondernemer ontvangt een bevestiging als betalingsbewijs. De afrekening gebeurt op basis van een vaste prijs per transactie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dat ABN AMRO en Atos Origin een overeenkomst hebben gesloten voor het beheer van Ideal is op zich prima!

Maar ga mij niet vertellen dat Atos Origin ook voor voormalig Fortis Bank Nederland verzorgde...dat is pure flauwekul...en IK kan het weten...heb Ideal voor FBN namelijk zelf geplaatst !!!! en FBN beheerde zelf!


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-27T10:50:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.