RAM Mobile Data koopt boedel Infotechnology

Handen schudden

Leverancier van mobiele diensten RAM Mobile Data uit Maarssen neemt alle bedrijfsactiviteiten en twaalf man van het failliete Infotechnology uit Hillegom over. De hostingdiensten voor de zorg- en onderwijsmarkt worden geïntegreerd binnen de hostingactiviteiten van RAM. Ook dit bedrijf is als hoster actief in de zorgsector en is door Nationaal ICT-instituut in de zorg (Nictiz) gecertificeerd als zsp (zorgserviceprovider).

Infotechnology ging begin februari 2011 failliet. Er werkten zo'n 45 man. Het ict-bedrijf was gespecialiseerd in het centraal hosten van huisartseninformatiesystemen, zoals Omnihis (Omnihis), Mira (Euroned/CompuGroup Medical AG) en Microhis (iSoft).

Over het bankroet ontstond onrust tot aan de Tweede Kamer toe, nadat bleek dat het Hillegomse bedrijf in totaal zo'n anderhalf miljoen tot twee miljoen elektronische patiëntendossiers beheerde. Curator Mark Aukema van RWV Advocaten wist echter met de leveranciers van de datacenters van waaruit Infotechnology de hosting voor zijn klanten verzorgde, en KPN een akkoord te sluiten waarbij de continuïteit van de dienstverlening werd gewaarborgd.

Sluiting

Volgens curator Aukema hebben zich veel geïnteresseerden gemeld, waaronder Kender Thijssen, voor een overname van de activiteiten van de Infotechnology-groep. Aukema koos voor RAM in verband met de Nictiz-certificaat, de aanwezige kennis van de zorgmarkt en de solide financiële positie.

RAM stelt dat de overname van Infotechnology goed aansluit bij zijn activiteiten in de zorgsector. Het dozijn overgenomen medewerkers komen te werken in Maarssen. Het kantoor van Infotechnology in Hillegom wordt gesloten.

Mobitex

RAM Mobile Data, met als directeuren/eigenaren Dirk Fabels en Joachim Kaarsgaren, is al bijna twintig jaar actief op het gebied van mobiele datacommunicatie voor de zakelijke markt. De afgelopen jaren heeft RAM ook een positie opgebouwd in applicatiehosting voor onder andere de zorgsector.

Het bedrijf is eigenaar van het Mobitex-netwerk, het eerste pakketgeschakelde netwerk voor mobiele datacommunicatie. RAM Mobile Data heeft vestigingen in Maarssen (hoofdkantoor), België, Duitsland en de Verenigde Staten. Er werken bijna honderd man bij het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-03-15T14:28:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.